Deze echte grijpmachine bedien je via je browser!

Santa Claws
De grijpautomaat ken je nog van de kermis en je bent er vast bakken met geld aan kwijtgeraakt. Maar deze is én gratis én je hoeft er je huis niet voor uit. Probeer dit NU.

Met de Santa Claws Christmas Crane grijp je knuffels die je zelf niet kunt winnen, maar wel een donatie opleveren aan St. Mungo’s Broadway, een liefdadigheidsinstelling voor daklozen. Een beertje met een kerstmuts? 5 pond voor het goede doel. Weet je een kerstman te grijpen? Lekker man, 20 pond voor de daklozen.

…en ja, krentenkakkers, het is helemaal gratis (net als deze browsergame). Iets doen voor de daklozen én een grijpmachine bedienen én gratis, wat wil je nog meer.

De machine is gebouwd door spelletjesmaker Liberty Games, dat naar eigen zeggen ‘nog zo’n kraan had liggen’. Met behulp van een camera en een Raspberry Pi is een kraan gemaakt die via de browser is te besturen. Het is net zo onmogelijk als op de kermis – het is gewoon exact dezelfde kraan die je aan het besturen bent, alleen nu met de pijltjestoetsen in plaats van met een joystick.

Santa Claws is nog tot en met morgen te proberen. Enig minpuntje: je kunt gemakkelijk een half uur of meer in de rij moeten staan – sluit dus aan, ga iets anders doen op je computer, en check af en toe of je bijna aan de beurt bent.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *