Deze elektrische VanMoof is juweel voor het oog

Dit is de tesla onder de elektrische fietsen
Elektrische fietsen zijn per definitie suf. Berijders van e-bikes nog suffer. Nou deze e-bike is alles behalve suf.

Het Amsterdamse VanMoof is gestart met de voorverkoop van de Electrified S. Naar hun eigen zeggen de elektrische fiets van de toekomst. Doordat de techniek is weggewerkt in het frame, heeft de fiets de bekende cleane VanMoof look. Strakke buizen en geen rondslingerende kabels en zeker niet zo’n stom accukastje.

De accu zit in het frame verstopt. Volgens VanMoof rijd je daar 120 km mee. (in de praktijk mag je blij zijn als je de helft haalt) De motor zit in het voorwiel. Je kunt 4 ondersteuningsstanden kiezen, voor 16, 20, 23 en 25 kilometer per uur. De Amerikaanse versie gaat overigens tot 32 km/u.

Met een knopje op het stuur kun je een ‘Powerboost’ inschakelen. Je krijgt dan tijdelijk 350Watt (ipv de standaard 250Watt) ondersteuning, handig op die steile grachtenbruggetjes in de stad.

Het doel van VanMoof met de Electrified S was simpel. Een fiets maken die eruit ziet, voelt en rijdt als een normale fiets. De motor van de VanMoof is zo stil dat niemand doorheeft dat je op een elektrische fiets rijdt.
vanMoof heeft een eigen app
De Van Moof Electrified is een van de lichtste ( 18,4 kilo) elektrische fietsen van dit moment. .Eén van de slimmigheden in de Electrified S is dat je geen fietssleutels nodig hebt. En mocht je mooie e-bike onverhoopt gestolen worden, via de speciale app vind je je fiets in no-time terug dankzij de bluetooth en gps-tracking functie.

[gv data=”3lQHt8T3tyw”][/gv]

Met diezelfde app kun je ook de snelheidsinstellingen en de verlichting aanpassen. Allemaal door VanMoof zelf ontwikkeld. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het verliezen van je sleutels. Zorg alleen altijd voor een opgeladen batterij. Je krijgt er overigens ook een afstandsbediening bij, dus ook zonder telefoon is de fiets te gebruiken…no worries. Buitenlandse media noemen de VanMoof al de Tesla onder de elektrische fietsen.

VanMoof heeft ook een handige systeem waarmee je je fiets kunt uitlenen.

De VanMoof kost zo’n 2500 euro. Deze e-bike is fors goedkoper.

4 reacties

    • @troy: Ik zat ook al te denken ja. Bluetooth heeft helemaal niet zo’n geweldig bereik, dus mocht steelmeneer de hoek om rijden kan je ‘m al niet meer tracken…

  1. Ik vind die VanMoof’s er erg mooi uitzien, een kennis van me heeft er ook een, maar ik lees en hoor regelmatig dat de afwerking en het kwaliteitsniveau nogal matig is. Daarnaast zou ik, mocht ik opteren voor een e-bike, eerder voor trapondersteuning of aandrijving op het achterwiel kiezen als voor aandrijving op het voorwiel. Eén flinke regenbui en je weet waarom dat de betere optie is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *