Deze Elon Musk mini-duikboot moet Thaise jongens redden

Elon Musk mini-duikboot
Go Elon!

Gisteren berichtten we al over Elon Musk’s heldenplan om de Thaise voetballertjes te redden uit de grot waar ze al heel wat dagen tegen wil en dank moeten besteden. Het team was samen met hun coach deze grot aan het verkennen. Toen het tijd was om te gaan, raakten ze opgesloten in de ruimte vanwege de hevige regenval.

Aangezien zwemmen bijzonder gevaarlijk is in de grot en een zwemdiploma niet zo vanzelfsprekend is als in Nederland, probeert heel de wereld een handje mee te helpen. Zo ook Elon Musk. Er zijn nu dan ook eindelijk beelden te zien van de SpaceX mini-duikboot die de jongeren moet redden.

https://twitter.com/elonmusk/status/1016029967270928384

Op dit moment zijn er vier van de dertien jongens met behulp van professionele duikers uit de grot gehaald. Het is op dit moment nog niet zeker welke volgorde er precies wordt aangehouden. Gisteren meldden lokale bronnen dat de sterkste personen er eerst werden uitgehaald, maar dit werd diezelfde dag ook weer tegengesproken met het bericht dat juist de zwakste spelers als eerste werden gered.

Hoewel het op dit moment niet eens duidelijk is of Elon Musk’s mini-duikboot nodig is, doet hij er wel alles aan om zo snel mogelijk aanwezig te zijn. De duikboot zit als het goed is nu in een vliegtuig dat richting het rampgebied in Thailand reist.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *