‘Deze email zal zichzelf vernietigen na 5 seconden’

Deze blogpost zal zichzelf vernietigen na 5 seconden
Ooit wel eens een emailtje gestuurd waarvan je later dacht dat je die beter niet had kunnen sturen? Of bang dat een privé-emailtje doorgestuurd wordt en in de verkeerde handen belandt? Een Amerikaans bedrijf is nu bezig met een systeem om dat te voorkomen.

Als je een bericht verstuurd aan iemand, geef je de controle volledig uit handen. Het ding is verstuurd, jij kan er helemaal niets meer mee, en als je niet wil dat deze doorgestuurd wordt moet je dat vragen aan de ontvanger en hopen dat ie zo lief is om dat ook niet te doen.

Het Amerikaanse telecombedrijf AT&T heeft nu patent aangevraagd op een systeem waarbij de zender meer controle houdt over het bericht nadat het verstuurd is. Met dit nieuwe systeem zou de zender kunnen instellen of een email zichzelf moet verwijderen na een bepaalde tijd, of dat deze direct na gelezen te zijn moet desintegreren.

Met al het gedoe rond het totale gebrek privacy op het internet omdat de VS de hele tijd over je schouder mee leest, lijk een goed idee. Zolang de email ook werkelijk volledig verwijderd wordt uit het systeem van de ontvanger, en niet nog ergens op een server blijft rondzwerven, zorgt dit voor meer veiligheid bij emails over gevoelige onderwerpen of bijvoorbeeld paswoorden die in simpele tekst verstuurd worden.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *