Deze enorme militaire AirMule-drone kan 500kg dragen

AirMule Drone
…En toch is hij wendbaar. Die conclusie kan ten minste worden getrokken als het gevaarte slaagt voor zijn tests, want momenteel wordt bekeken of de AirMule tussen de bomen kan zigzaggen zonder crash.

De AirMule is een vinding van het IsraĆ«lische bedrijf Tactical Robots en moet in het leger de functie van vliegende ambulance vervullen. De 6,2 meter lange en 2,3 meter hoge drone stijgt en landt verticaal en is speciaal bedoeld om te komen op plekken waar het voor een helikopter te gevaarlijk is om te landen – zoals midden op het slagveld bijvoorbeeld. Zo kun je gewonde soldaten ophalen van plaatsen waar ze anders aan hun lot zouden zijn overgelaten. Daarnaast kan hij zeer dicht bij gebouwen komen, wat hem een voordeel geeft boven andere vliegende ambulances. De eerste exemplaren van de AirMule moeten ergens in de komende tien jaar aan het IsraĆ«lische leger, dat de ontwikkeling mede financiert, worden geleverd – het testen gaat dus nog wel even duren (inmiddels zijn er al meer dan 200 geweest).

De AirMule is voorzien van een enkele motor en een interne rotor en maakte op 13 januari zijn eerste zelfstandige vlucht vanaf vliegveld Megiddo. In volgende tests moet hij daadwerkelijk een lading meenemen, nog later zal hij ook buiten zicht moeten vliegen in de tests. Bij de eerstvolgende geplande test zal de AirMule tussen bomen door moeten vliegen.

Opeens kunnen we nu ook deze drone in context plaatsen: misschien niet zo zeer bedoeld als taxi, maar voor soortgelijke doeleinden. Dat terzijde!

[gv data=”BfyOZ9HITNg”][/gv]

EĆ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *