Deze epische shooter is volgende week GRATIS

Auteur: , Geen reacties
Boom, nul euro

Game of the Year, complex en toch super makkelijk op te pakken. Aanrader!

De feestdagen komen eraan en dat betekent meestal cadeautjes voor iedereen. Ontwikkelaar Blizzard wil ons ook een cadeautje geven en maakt Overwatch vanaf volgende week een hele week gratis speelbaar. Dit is de kans voor fanatieke- en beginnende gamers om een van de betere shooters van het afgelopen decennium te testen!

De ‘testperiode’ gaat vanaf dinsdag 20 november om 20:00 uur (Nederlandse tijd) in. Je kunt dan een kleine week spelen tot en met dinsdag 27 november om 09:00 uur (Nederlandse tijd). Je krijgt dan gewoon volledige toegang tot de game, inclusief de bijna 30 heroes (met de reeds toegevoegde Ashe), alle gamemodes en de 19 maps.

Mocht dat een beetje overweldigend klinken, dan kan ik je gerust stellen. Naast een uitgebreide tutorial, veel handige sociale features en simpele hulpschermen voor alle helden is de game over het algemeen ontzettend makkelijk op te pakken. Mijn vriendin had vóór Overwatch nog nooit een (competitieve) shooter gespeeld en had binnen een paar uur het gros van de game al onder de knie. Ik, een doorgewinterde shooter-veteraan met onmenselijke skills, leer na ruim 250 uur nog steeds allerlei nieuwe dingen in de game.

Hoe kun je spelen? Nu, voor PC-gamers is dat simpel: je downloadt de Blizzard desktop-app hier, maakt eventueel een account aan en je kunt de game op de 20e gratis installeren.

Consolegamers kunnen op de PlayStation 4 en Xbox One simpelweg zoeken naar Overwatch (respectievelijk Free Trial en Origins Edition) in de bijbehorende Store om de game direct te installeren. Je leest het goed, je kunt nu de game al downloaden zodat je de 20e direct kan spelen. Daarvoor moet je vanwege de natuur van de game wel een internet-abonnement hebben bij Sony of Microsoft.

Kortom, dit is het ideale moment om de game te testen en geloof me, veel shooter-liefhebbers zullen deze game tof gaan vinden, zelfs als de visuele stijl je in eerste instantie totaal niet aantrekt (ik spreek uit eerste- en derde-persoon ervaring) mag ik stellen dat de game excellent in elkaar zit. Mochten wat van je gamer-maten de game nooit hebben willen aanschaffen, dan is dit tevens het moment om ze over te halen.

Alle vooruitgang, verdiende XP en lootboxen worden overgedragen, mocht je ervoor kiezen om de game uiteindelijk aan te schaffen. De game kost standaard €39,99 euro en het zou me niets verbazen als Blizzard er ook nog een korting-sausje overheen gooit tijdens Thanksgiving. Oh, en tot en met 18 november is Destiny 2 tevens helemaal gratis. Ja, die game mag je dan gewoon houden!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).