Deze fabrikant verkocht 800.000 telefoons binnen 12 uur

Auteur: , 7 Reacties
Xiaomi Redmi Note 2

Hint: we hebben het deze keer niet over Apple, Samsung of een Nexus-toestel.

Het is namelijk Xiaomi dat een nieuw succesnummer heeft gelanceerd. De Chinese fabrikant lanceerde in eigen land de nieuwe Redmi Note 2 en verkocht binnen twaalf uur liefst 800.000 toestellen. Dat is zelfs voor Xiaomi-begrippen enorm, want het betekende een nieuw record voor de Chinese markt.

De interesse is te begrijpen, want de Redmi Note 2 gebruikt net als de HTC One M9+ een MediaTek Helio X10-processor. Tel daarbij op dat het toestel een 5,5″ Full HD-display heeft, beschikt over 16 of 32 GB opslag en werkt met 2 GB aan intern geheugen en je kunt ervan uitgaan dat het toestel in dezelfde prijsklasse als de HTC valt, toch? Niets blijkt minder waar, want waar je voor de HTC 799 euro betaalt, kost de Redmi Note 2 slechts 140 dollar.

We weten nog niet of de Redmi Note 2 ook naar Europa komt, maar tot dusver heeft Xiaomi hier nog geen toestellen op de markt gebracht. Toch doken er onlangs geruchten op dat daar weleens verandering in kan gaan komen, dus we houden onze vingers gekruist.7 reacties

Zelf importeren. Custom ROM er op (indien xiaomi miui je niet bevalt) en hebt voor weinig een topper in huis.
http://www.chiphone.nl/alle-smartphones/?brand=200941

Hij staat er idd nog niet tussen, maar een kwestie van tijd volgens mij.
€ 156 en 19 cent.

http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-2-4G-Smartphone-5-5-Inch-FHD-Screen-2GB-16GB-64bit-Helio-X10-Octa-Core-MIUI-V7-3060mAh-13-0MP—Gray-351517.html
@bertorelli:
Dat is geen geld voor zo’n toestel…
@bertorelli: Elke euro is er een teveel als het gaat om producten met een MediaTek processor.
@Donstil: Zijn die zo slecht dan?
@Donstil: Nou… de laatste miskook die ik ooit had was een Sony Sola met een min of meer eigen processor. Gebruik nu ruim 2 jaar een Huawei met Mediatek, en heb er nog een paar rondlopen bij de kinderen. De prioriteiten liggen duidelijk elders dan bij Snapdragons.
Snapdragon heeft de nadruk op zware grafische prestaties, Mediatek op systeemprocessen en standby-tijd. Vooruit: Toestellen met Mediatek zouden wel wat meer updates mogen krijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).