Deze fiets laat het stuur trillen als navigatie-aanwijzing

SOLID
*bzzzz* Ah, hier linksaf.

Fietsen in de stad, veel Amerikanen kunnen er maar moeilijk aan wennen. Het in Portland gevestigde designbureau Industry doet met de Solid daarom een gooi naar de ultieme urban bike.

In een poging de fiets een minimalistische uitstraling te geven zijn er vrijwel geen kabels zichtbaar. Ze zijn er wel, maar Industry heeft ze door het 3d-geprinte titanium frame getrokken. Iets dat met het scharnierpunt van de remhendels aan de buitenkant van het stuur ook een vrij voor de hand liggende keuze was. Het designbureau heeft de Solid verder uitgerust met riemaandrijving van Gates, hydraulische remschijven en een Shimano-achteras met 11 versnellingen. Elektrisch bedienbaar.

SOLID

Om fiets aantrekkelijk te maken voor stadsbewoners werd er een GPS- en bluetoothmodule ingebouwd die verbonden kan worden met de My Bike-app op je telefoon. Hiermee kun je ook navigatieroutes instellen, waarvan de aanwijzingen via een trilling in het linker of rechter handvat worden doorgegeven. Scheelt je weer een blik op je smartphone.

De Solid is verder uitgerust met een zelfregulerende lichtsensor die de verlichting automatisch en op de gewenste sterkte laat branden.

Of de fiets in productie gaat hangt af van het Bike Design Project, een wedstrijd waaraan vijf deelnemers meedoen om de ultieme fiets voor in de stad te ontwerpen. De winnende tweewieler wordt in een gelimiteerde oplage van 100 stuks gemaakt.
[lg_folder folder=”0_Divers/Solid_fiets/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *