Deze film gaat Netflix in de bioscoop tonen

Auteur: , 1 Reactie
Deze film gaat Netflix in de bioscoop tonen

De Amerikaanse streamingdienst komt naar het witte doek.

Bij Netflix denk je niet meteen aan de bioscoop. Sterker nog, de Amerikaanse streamingdienst heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat mensen vaker thuis een filmpje kijken in plaats van een bezoek aan het witte doek brengen.

Toch komen de twee partijen samen. Netflix heeft vandaag namelijk bekendgemaakt dat de nieuwe film 22 July een wereldwijde bioscooprelease krijgt. Het bedrijf werkt hiervoor samen met lokale exploitanten om de film in de bioscopen te vertonen. De streamingdienst blijft wel trouw aan de eigen abonnees. Zo zal het gewoon mogelijk zijn om 22 July vanuit je eigen woonkamer te kijken. De film verschijnt morgen in het aanbod. Kijk je liever in de bios, dan is die mogelijkheid er straks ook. 22 July verschijnt onder meer in bioscopen in Duitsland, Scandinavië, Spanje, Italië, Polen, Nederland en België.

De film is geschreven en geregisseerd door Paul Greengrass en gebaseerd op het boek “One of Us: The Story of an Attack in Norway – and Its Aftermath” door Åsne Seierstad. In 22 July spelen onder meer Anders Danielsen Lie, Jon Øigarden, Jonas Strand Gravli, Maria Bock, Thorbjørn Harr, Ola G. Furuseth, Seda Witt en Isak Bakli Aglen een rol. De film is geproduceerd door Scott Rudin, Paul Greengrass, Gregory Goodman en Eli Bush.

Op 22 juli 2011 werden 77 mensen gedood toen een extreemrechts-aanhanger een autobom liet ontploffen in Oslo en zijn wapens daarna richtte op een politiek jeugdkamp. 22 July kijkt door de ogen van een overlevende naar de fysieke en emotionele weg naar genezing en verzoening voor een heel land.1 reactie

Een bioscoop heeft een groter scherm en beter geluid, vergeleken met thuis.
En soms, bij goede films, krijg je een nep gevoel dat je in een groep naar iets cools zit te kijken.
Dat is het wel met de voordelen.
Een film over een halve zool die door rare denkbeelden een zooi onschuldige mensen uitmoord; en dat nog vers in het geheugen… waarom zou je dat in de bioscoop willen zien? Lijkt me juist iets voor thuis.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).