Deze functies gaan we niet terug zien in Windows 10

Auteur: , 2 Reacties
Windows 10 logo

Windows 10 komt eraan, en met deze nieuwe versie ook vele nieuwe functies. Er verdwijnen ook een aantal dingen. We nemen ze door.

Allereerst zul je erop moeten letten dat sommige drivers (nog) niet samenwerken zodra je Windows 10 installeert. Waarschijnlijk is dit probleem kort na de release verholpen dus zal dit geen groot probleem worden. Meer opvallend is het ontbreken van het bekende Windows Media Center. Dit platform is nooit losgekomen van de grond zoals Microsoft het voor ogen had en dus wordt met de komst van het nieuwe besturingssysteem korten metten gemaakt met het programma.

Als je vanuit Windows 7 upgrade moet je erop letten dat gadgets geïnstalleerd onder Windows 7 verdwijnen en niet compatibel zijn met Windows 10. Ook de standaard Windows-games als Solitaire, Mijnenveger en Hartenjager verdwijnen maar komen terug in een geheel vernieuwd jasje.

Windows 10 is vanaf 29 juli te downloaden. Upgraden is gratis voor Windows 7 en 8 gebruikers. Zorg wel dat je dit binnen een jaar gedaan hebt, want daarna zul je moeten betalen voor een Windows 10-upgrade.2 reacties

Windows 10 is een stuk beter dan Windows 8, maar is het ook beter dan Windows 7?

Waarschijnlijk heb je nog steeds een Windows-Live account nodig om pinball te spelen. Waarom dat? Ik heb al een Microsoft account, en dan heb ik ook nog een Live-account nodig? Pinball werkte prima in Windows 95.

Maar het grootste probleem is dat in TrueCrypt “Disk encryption” niet meer werkt.
Ik hoop dat dat inlog aanmaken met een e-mail adres ook afgelopen is. Wat is er mis met usernames en wachtwoorden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).