Deze functies heeft de nieuwe previewversie van Android M

Android M
De tweede preview van de nieuwe Android-versie is uit. Het besturingssysteem wordt komende herfst verwacht. Lees hier wat de nieuwe functies zijn.

Appoverzicht
In dit nieuwe overzicht kun je snel en gemakkelijk door je apps heen scrollen met behulp van een scrollbalk. Je kunt ook Google suggesties laten doen voor het automatisch groeperen van je apps. Deze nieuwe functie is er ook voor het widgetoverzicht – daar werkt het horizontaal.

Landscape
Je kunt Android nu ook in landscapemodus gebruiken – niet alleen op je tablet, ook op je smartphone. Het geldt nu niet alleen voor apps maar voor het hele systeem.

Screenshots snel weggooien
We maken allemaal vaak mislukte screenshots – deze kun je nu met een enkele tap weggooien.

Instellingen
Bij de settings vind je nu Storage & USB, maar je kunt zien hoeveel opslag er gebruikt wordt en door welke bestanden. Dit geldt ook voor het gebruikte werkgeheugen. Deze informatie was in eerdere versies al beschikbaar, maar wordt nu overzichtelijk weergegeven.

Design
Andere kleine veranderingen vindt je in het design van verschillende menu’s en omgevingen. Verder kun je
Diverse instellingenmenu’s en andere omgevingen hebben ook een kleine update gekregen wat betreft ontwerp.

Bluetooth en Wifi uit de statusbalk
Je kunt nu instellen dat je deze icoontjes nooit in je statusbalk ziet.

Bugs
Behalve de nieuwe functies zijn er ook veel bugs verwijderd.

De preview van Android M is in principe openbaar. Momenteel kun je hem alleen nog via een omweg installeren op Nexus-toestellen. Voorlopig betreft het een testversie die minder stabiel is dan de consumentenversie. Die zal komende herfst op de eerste toestellen beschikbaar zijn en vervolgens worden uitgerold naar andere toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *