Deze game persifleert Amerika’s wapenfetisj meesterlijk

Auteur: , Geen reacties
Lekker BBQ'en met een gezin en de hond. Uiteraard tot aan de tanden toe bewapend

The American Dream bewijst eens en voor altijd dat vuurwapens alles oplossen...

Het komt niet vaak voor dat games een (politieke) mening uiten, maar in het geval van The American Dream is dat wel het geval. Deze indiegame, die dit jaar uit moet komen op alle VR-platforms, neemt het shooter-genre en de absurde Amerikaanse fetisj voor vuurwapens heerlijk op de korrel. Alles is per slot van rekening op de lossen met .45 hollow point kogels… Nietwaar?

The American Dream geeft je in iedere virtuele hand een wapen en loodst je vervolgens door allerlei klassieke- en minder vanzelfsprekende Amerikaanse situaties die allemaal opgelost kunnen worden met… Je raadt het al: guns!

Het begint al als baby; Je schiet een paar keer op de deur om je moeder te roepen. Ze voert je – uiteraard met een Colt M1911 – een heerlijk bordje eten boordevol vitaminen en een extra dosis freedom. Naarmate je ouder wordt neem je natuurlijk je wapen mee naar het schoolgala, je eerste baantje bij een burgerrestaurant (waar je de burgers uiteraard met goedgemikte schoten flipt) tot aan de grafkist.

Persiflage
De Australische ontwikkelaar Samurai Punk laat niets heel van de – door de jaren ’50 ge├»nspireerde – Amerikaanse cultuur en de bijbehorende wapencultuur. Het feit dat je als kind al een wapen krijgt, geeft aan hoezeer het gebruik van wapens (die – ongeacht je standpunt – gemaakt zijn om dingen mee te doden) ge├»ntegreerd zijn in het Amerikaanse leven en de bijbehorende droom.

Ook de alledaagse taken die je op moet lossen met lood drukken de speler met de neus op de feiten. Americans sure love their guns.

Wat denk jij, is dit een smakelijke en terechte satire op een absurd aspect van de Amerikaanse cultuur of zou je deze game bestempelen als smakeloos? Laat het weten in de comments.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).