Deze games staan in de videogame Hall of Fame

Oregon Trail
Wat zijn de beste en belangrijkste games ooit gemaakt?

In Rochester, New York staat het Strong Museum of Play, waar de Hall of Famers onderdeel zijn van de permanente collectie. Aan iedere game wordt daar apart aandacht geschonken. Net als bij bijvoorbeeld de Rock and Roll Hall of Fame wordt er elk jaar een zeer select groepje games aan de erehemel toegevoegd, die worden gekozen uit een langere lijst nominaties. Vorig jaar gebeurde dat voor het eerst. De zes toegevoegde games waren toen Doom, Pong, Pac-Man, Super Mario Bros, Tetris en World of Warcraft.

Dit jaar hebben Sonic the Hedgehog, The Legend of Zelda, The Oregon Trail, Grand Theft Auto III en The Sims de lijst gehaald. De enige die je daarbij misschien niet kent, zal Oregon Trail zijn: dat is een educatieve game waar generaties Amerikanen mee opgegroeid zijn, omdat hij te spelen was op de basisschool. Doel van de game is om verder naar het Westen te trekken en ondertussen iets te leren over de kolonisatie van Amerika.

GTA III is misschien ook opvallend. Toen deze game in 2001 uitkwam was er behoorlijk wat negatieve publiciteit vanwege het geweld, dat in de ogen van veel mensen nogal buitensporig was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *