Deze man vliegt elke dag in zelfgemaakt vliegtuig naar werk

zelfgebouwde vliegtuig naar werk
Geef hem eens ongelijk, waarom rijden als je ook kan vliegen?

De Tsjech Frantisek Hadrava vond het teveel om elke dag een kwartier naar de fabriek te rijden waar hij werkt. Hij bouwde daarom maar een vliegtuig, zodat ie het nu in 7 minuten kan doen. Eigenlijk in 5 minuten, maar hij maakt een kleine omweg zodat hij zijn dorpsbewoners niet wakker maakt zo vroeg in de morgen (6 uur).

De 45-jarige Tjeck heeft er zo’n 2 jaar over gedaan om het vliegtig te bouwen. Het vliegtuig is gebaseerd op de Amerikaanse Mini Max-modellen. Het toestel heeft een open cockpit, 3-cilinder motor en haalt een maximale snelheid van zo’n 150 km/u. Het heeft de man zo’n 3.700 euro gekost om het toestel te bouwen. Maar goed, dan heb je ook wat. Het vliegtuig ziet er namelijk fantastisch uit en hoeveel plezier moet het wel niet opleveren om elke ochtend je leren helm en oude pilotenbril op te doen en in je vliegtuig naar je werk te stappen. En gelijk van al die fileproblemen af.

zelfgemaakt vliegtuig

zelfgebouwd vliegtuig

Eén reactie

  1. Wat een baas. Gaaf om te zien dat de Tsjechen zich wat aan het herpakken zijn na al die jaren. Wat heeft dat land geleden zeg, in de 20e eeuw. Van het technologische paradijs van Europa naar een afgegleden communistische “heilstaat”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *