Deze gratis Chrome extensies maken je een Netflix-pro

Perfect voor Netflix pro's
‘Vanilla’ Netflixen is voor mietjes!

Denk je dat je een Netflix-pro bent omdat je een georganiseerde favorietenlijst hebt of een notitieblokje bij je draagt waarin ‘aanraders’ staan opgeschreven? Think again, want in de wereld van Chrome-extensies valt er nog ontzettend veel te winnen op het gebied van gebruikerservaring. Dit zijn een paar fantastische gratis extensies voor Google Chrome die ‘Netflix en chill’ nog chiller maken.

Flix Plus
We trappen af met verreweg de meest ingrijpende en handigste extensie die je maar kunt vinden. Flix Plus by Lifehacker is een van de redenen waarom ik zo dol ben op het internet. Het neemt al het goede van Netflix (het gigantische aanbod en de talloze kleine tools en hulpmiddelen) maar maakt de ervaring gepersonaliseerder. Dat niet bestaande woord betekent eigenlijk dat je het Netflix-heft in eigen handen neemt.

Vind je het sterrensysteem van Netflix een beetje abstract of ben je net zo gehecht aan IMDB als ik? Flix Plus geeft je de optie om de IMDB- en Rotten Tomatoes-score bij iedere show te tonen. Word je gek van alle duplicaten, of de constante reclame voor een show die je al 5 keer helemaal gebinged hebt? Een van de twintig opties van Flix Plus is dat je dergelijke shows (de banner) grijs of doorzichtig kunt maken, of zelf helemaal kunt verbergen.

Ook kun je spoilers verbergen, voorkomt de extensie dat je scherm klein wordt tijdens de aftiteling, geeft je de mogelijkheid om sneltoetsen in te stellen, geeft je een knop voor een willekeurige afleveringen en ga zo maar door. Flix Plus is verreweg de beste algemene extensie die je Netflix-ervaring uitzonderlijk beter maakt.

Super Browse – €2,29 per jaar/FindFlix
Ben jij klaar met het browsen op Netflix? Wat dacht je dan van SUPER BROWSEN. Jazeker, deze (met uitzondering op mijn regel) betaalde extensie voegt een zoekbalk toe waarin je veel geavanceerder kunt zoeken dan de ‘vanilla’ Netflix. Er zijn namelijk een heleboel verborgen genre’s, parameters en stukjes informatie die je kunnen helpen bij die ontzettend moeilijke beslissing.

Super Browse maakt het bijvoorbeeld mogelijk om te zoeken op ‘adult anime’, ‘monster movies’ of – als dat is waar je heel graag naar kijkt – ‘New Zealand movies’. Daarnaast zoekt de extensie uit in welke regio je zit en of er dan al dan niet in jouw regio iets beschikbaar is dat bij je zoekparameters past. Zo niet, dan kun je altijd een VPN gebruiken om geoblocking te omzeilen. De extensie is de eerste paar weken gratis en kost dan €2,29 per jaar.

FindFlix is een gratis alternatief dat zich volledig focust op de (in dit geval) 7500 categorieën waaruit je kunt kiezen. Buitenlandse comedies? Een comedie met Tom Hanks in de hoofdrol? Een duistere Western die in de jaren ’70 is gemaakt? Het kan allemaal.

Never Ending Netflix
De echte binge wachters zijn niet vies van urenlang Netflixen, maar de streamingdienst kan de flow nog al eens killen door je na een tijdje te vragen of je nog wel aan het kijken bent. Deze extensie verwijdert die vraag en geeft je tevens de optie om alle titelsequenties over te slaan en automatisch naar de volgende aflevering te gaan. Zo kun je een heel seizoen House of Cards kijken zonder ook maar één beweging te maken.

Netflix Profanity Filter
Voor de tere zieltjes onder ons is al het verbale geweld op Netflix misschien wat te veel. De Netflix Profanity Filter filtert alle scheldwoorden uit de ondertiteling en mute de audio op het juiste moment. Je kunt daarbij de gewenste woorden filteren zonder overkil te gaan. ‘Gosh darn’, ‘fudgecicles’ en son of a biscuit’ blijven dan bijvoorbeeld gewoon in je favoriete show aanwezig, terwijl de echte boosdoeners eruit worden gefilterd.

Super Netflix
Super Netflix is vergelijkbaar met de complete aanpassing van Flix Plus. Deze extensie maakt het daarentegen mogelijk om de videokwaliteit aan te passen waardoor je niet meer afhankelijk bent van Netflix’ (regelmatig tergende) detectie van jouw internetsnelheid waardoor de kwaliteit onterecht naar ‘patato’ versteld wordt.

Tegelijkertijd kun je de kleurmodus aanpassen om shows wat extra levendig of juist duister te maken, je kunt automatisch intro’s overslaan, shows sneller of langzamer afspelen, geforceerde ondertitels verbergen en de belachelijke beschrijving van de volgende aflevering verwijderen.

Vooral die laatste is een gift van God zelve, want als ik een euro kreeg voor iedere keer dat een volgende aflevering al deels gespoiled werd voor me door de preview, dan had ik Netflix kunnen overkopen, de directie kunnen ontslaan en eigenhandig kunnen zorgen dat die functie uit de streamingdienst gesloopt zou worden.

Netflip
We sluiten af met de ultieme modulatie van de dienst; een extensie die de gebruikerservaring perfectioneert. Ik heb het dan over Netflip, een extensie die je Netflix een kwartslag draait zodat je liggen nog steeds ‘recht’ kunt kijken naar je favoriete show. Wat nou je laptop op de zijkant leggen om liggen te kunnen kijken? Met deze extensie staat je laptop stevig op je bed en kun je lekker wegdoezelen bij je lievelingsserie.

Meer exclusieve Netflix-lijstjes checken? Wat dacht je van de 3 beste anime op Netflix die perfect zijn voor mensen die niet van anime houden. In dit artikel zetten we op een rijtje welke films en series er in juni naar Netflix komen. Tot slot check je hier de 10 grootste Netflix Original flops aller tijden

Foto @Lifehacker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *