Deze Gulf Oil casemod is een droom voor autofans

Gulf-Casemod
Een grote fan van het Gulf oliemerk combineerde zijn liefde voor auto’s met zijn passie voor computers met deze gave casemod.

Gebruiker _0CooL_ plaatste een uitgebreide fotoserie van zijn eigen computer op een forum voor casemod-fanaten. Als groot fan van de Porsche 917K kon hij het niet laten om daar ook wat eigenschappen van te verwerken.

Details
Na het schilderen van de buiten- en binnenkant van de pc, was het tijd voor de details. Uiteindelijk werd de grafische kaart en zelfs het moederboard helemaal in Gulf-stijl gemaakt. Let op het stuk leer aan de binnenkant, die doet denken aan dat van een oude Porsche.

Gulf-Casemod

Zelf doen
Wil je zelf ook aan de slag? _0CooL_ was zo aardig om alle hardwarebenodigdheden netjes op een rijtje te zetten:

Case: CORSAIR 600T White
Moederboard: ASUS Maximus VI Formula
Processor: INTEL I74770K
Geheugen: CORSAIR Dominator Platinum 16 Go 1866 MHz
Videokaart: ASUS GTX 780 POSEIDON Platinum
SSD: CORSAIR NEUTRON GTX 120Go
Power Supply: CORSAIR RM650

Nog steeds bezig
Ook is _0CooL_ op dit moment druk bezig met het toevoegen van koperen buizen, om het uiterlijk nog authentieker te maken. Het ziet er nu al enorm veelbelovend uit. Ook geïnteresseerd? Volg zijn moddingproces via deze link.

Gulf-Casemod

Gulf-Casemod

Gulf-Casemod

Gulf-Casemod

15 reacties

    • @Bartholomeo: Inderdaad, vraag me bij nader inzien af hoe hij die kaart ooit op welk pci-e slot dan ook aangesloten gaat krijgen. Daar heb je toch meerdere riser-kabels voor nodig.

      Buiten dat is de materiaalkeuze en indeling origineel, maar de afwerking is, in ieder geval in dit stadium, om te huilen. Die bubbels in dat leer, en dat het niet strak zit bijvoorbeeld, en die slechte bochten in de koperen buizen. Dan nog de kieren en de slecht afgewerkte kabel-opening onder de videokaart, en daar houdt het nog niet op.

      Enige wat echt er uit springt is de paintjob van voornamelijk de kap van de videokaart.

        • @Junior540: Hij is in ieder geval beter afgewerkt dan deze case. Heb er over de jaren steeds weer kleine wijzigingen aan gedaan, en op dit moment is hij eigenlijk echt af. Details zijn iets dat heel belangrijk is voor een casemod, nog belangrijker dan de hoeveelheid mods die er in zitten eigenlijk. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Iedereen die mijn computer gezien heeft gaf me complimenten, dus ik denk dat hij wel mooi is. Mijn vriendin vindt het natuurlijk niks haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *