Deze headset vertaalt hondengedachten naar mensentaal

No More Woof
Althans, dat zeggen de Zweedse ‘uitvinders’ van deze gadget die nog niet af is, maar waar al wel geld voor gevraagd wordt.

Hersenactiviteit

De ‘No More Woof’ is een headset voor je trouwe viervoeter die hun diepste gedachten en heimelijke verlangens omzet in mensentaal. Hoe? Met magic, denken we. Maar volgens ST, het Zweedse team dat dit apparaat aan het ontwikkelen is, kan het door simpelweg de hersenactiviteit van honden op te vangen en via een kleine Raspberry PI-computer te vertalen naar mensentaal, waarna het via een speaker in het Engels wordt omgeroepen. Zo hebben ze diverse verschillende denkpatronen ontdekt, die de No More Woof kan vertalen naar uitspraken als “ik ben moe”, “ik heb honger” en “wie ben jij”.

Crowdfunding plz

Er moet nog een hoop getest, geprogrammeerd en gekalibreerd worden. Het product is nog niet af, en daarom toog ST naar crowdfundingsite Indiegogo om geld op te halen. Let wel: of ze dit project nou werkend en op de markt weten te krijgen of niet, het geïnvesteerde geld zal niet geretourneerd worden. Wellicht dat ze daarom op het moment van schrijven nog niets hebben opgehaald.

Mocht het wat worden, dan zal de goedkoopste headset, een No More Woof die 2 tot 3 denkpatronen kan herkennen, 65 dollar gaan kosten. Voor een versie met meer sensoren die 4 of meer denkpatronen kan herkennen wordt 300 dollar gevraagd.

Nogmaals. Voor de duidelijkheid. Het lijkt er niet op dat ze op dit moment al een werkend prototype hebben:

“Yes, we HAVE achieved some results, but we are very far from a mass-producable product. That said, we believe that within a few years the technologies we are working with will revolutionize our relation to pets and animals.”

hoe zeg je gebakken lucht op z’n Zweeds?

[gv data=”CweAeshjObA”][/gv]

Nog geen reacties

  1. ik hoop dat dit niet in productie komt.
    dan gaan ze het zeker weten door onderzoeken en testen dat het ook bij mensen mogelijk is. kan je niet een meer denken zonder dat iemand het hoort!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *