Deze iconische kettingzagende maniak komt terug (trailer)

Leatherface
Leatherface komt terug in de gelijknamige prequel.

Horrorliefhebbers zullen het maar al te goed weten: De grondslag voor het bloederige genre werd in de jaren ’70 en ’80 gelegd door klassiekers als A Nightmare on Elm Street, Halloween en The Texas Chainsaw Massacre. Die laatste kent een lange lijst aan gruwelijke horrorfilms en deze herfst is Leatherface weer te zien in de bioscoop.

[gv data=”kq3n7hSxnKQ”][/gv]

De iconische film – volgens de makers toentertijd gebaseerd op een waargebeurd verhaal – kende een net zo iconische schurk; De met een kettingzaag moordende kerel met een wel heel vreemd gezicht. Leatherface zal de achtste in een langlopende horrorserie zijn waarin het titulaire personage een nieuwe insteek zal krijgen. Voor het eerst krijgen we namelijk een kijkje in zijn jeugd.

Fans van het personage zullen weten dat de seriemoordenaar een leren masker draagt, gemaakt van de huid van zijn slachtoffers. Hoe een jongeman dusdanig heeft kunnen afzakken tot de psychopaat die hij is zal aan bod komen in Leatherface. Geheel in horror-film stijl en wellicht een beetje geïnspireerd door hockeymasker-dragende eindbaar Jason Voorhees, heeft ook Leatherface een traumatische jeugd gehad en speelde zijn moeder een belangrijke rol in de transformatie naar moordenaar.

Leatherface zal geregisseerd worden door Frans regisseursduo Julien Maury en Alexandre Bustillo. Eerder maakten ze al horrorfilms als Livide en Inside (À l’intérieur). De filmmakers hebben dus wel verstand van het genre. Of de slasher ook in Nederland in de bioscopen te zien zal zijn, is nog niet bekend. Maar met het exploderende Netflix zal er altijd een manier zijn om de origine van Leatherface te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *