Deze infographic toont complete Android-geschiedenis

Auteur: , 2 Reacties
Android Geschiedenis

Van zijn begindagen als Linux-aanpassing tot Lollipop 5.0.

De eerste smartphone met Android werd al in 2008 gelanceerd. Afgelopen maand werd Android M aangekondigd. Het OS heeft dus een behoorlijke weg afgelegd, die overzichtelijk is gemaakt door de site Android Headlines (in samenwerking met The Smart Phone Company) in onderstaande infographic. Iedere versie staat er in en ook de bijbehorende toestellen worden genoemd. Daarnaast worden hoogtepunten uit de geschiedenis genoemd en opvallende features van de verschillende versies:

Android infographic2 reacties

Het enige waarvan ik als Android gebruiker van baal, is de kapitale fout van Google om de smartphone fabrikanten te veel de vrije hand te geven in het modificeren van het besturingssysteem, met als gevolg dat veel gebruikers na vaak minder dan een jaar al met een telefoon zitten die soms broodnodige updates missen.
@RRRobert: Als ik mijn Nexus7 tablet vergelijk met mijn HTC One X, is dat echt geen issue waar je van hoeft te balen. De nieuwste updates leggen een behoorlijke last op oudere hardware, en dan heb ik het nog niet eens over low-end toestellen die als ze nieuw zijn al moeite hebben om het OS vloeiend te laten functioneren. Normaal ben ik er als de kippen bij als er updates zijn, maar ik geef toch de voorkeur aan de situatie van mijn HTC One X. Deze zou met de laatste Android versie totaal niet meer gebruiksvriendelijk zijn als Smartphone. Nu is mijn Nexus7 tablet niet traag als dikke stront met de laatste update, maar zo vloeiend als mijn HTC One X werkt het allemaal niet, en in het gebruik mis ik eigenlijk niks qua features als ik beide apparaten met elkaar vergelijk.

Ik zie het eerder als een voordeel, mijn smartphone is al 3,5 jaar oud en ik heb tot nu toe nog geen enkele reden gehad om hem te vervangen. Voor wat whatsappen, facebook, internet, navigeren etc heb je echt geen gloednieuw toestel nodig. Dat zal niet de bedoeling van Google zijn, maar ik kan er niet mee zitten. Hoef ik tenminste niet om de zoveel tijd dat kreng weer opnieuw te configureren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).