Deze infographic toont welke tweede taal het populairst is

Infographic
3x raden welke tweede taal bij Nederland staat. It goat oan!

Jep, Fries. Opvallend is dat de infographic ons leert dat in heel veel landen Engels niet de tweede taal is. Zo is Turks in Duitsland de tweede taal en Chinees (Mandarijn) in Australië. Ook staat erbij geschreven waarom de taal voor elk land de nummer 2 geworden is. Sommige landen, zoals Thailand, hebben helemaal geen tweede taal. De infographic is gemaakt door de Olivet Nazarene universiteit in Olivet, Illinois. De universiteit laat zien dat Europa vele achtergronden heeft als het om talen gaat en dat Azië groeit in steeds beter spreken van de Engelse taal.

Ben je ook zo benieuwd geworden naar de tweede taal van verschillende landen? De interactieve kaart afspeuren doe je HIER.

Nog geen reacties

  1. “Opvallend is dat de infographic ons leert dat in heel veel landen Engels niet de tweede taal is. Zo is Turks in Duitsland de tweede taal en Chinees (Mandarijn) in Australië.”

    Tuurlijk is engels niet de 2e taal in australie, 3x raden wat de eerste taal is. Hint: het is geen australisch.

    Het is logisch dat de 2e taal geen engels is in veel landen gezien de grote hoeveelheid immigranten. Als je gaat kijken naar wat de 2e taal is van mensen die meerdere generaties autochtoon zijn dan zal dat in veel landen wel engels of spaans zijn.

  2. Van België met zijn 3 officiële talen konden ze geen 2e taal vaststellen? Raar onderzoek.
    Ik denk trouwens dat meer Nederlanders een “soort van” Engels spreken dan dat er Frysk spreken. Ook zullen er wel meer Duitsers het Engels beheersen dan het Turks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *