Deze iPad-case heeft ook een toetsenbord

Ipad keyboard
De ClamCase Pro Case is een case voor je iPad die je tablet beschermt tegen beschadigingen en je tegelijkertijd een toetsenbord biedt, zodat je (bijna) over een simpele laptop beschikt.

De ClamCase is gemaakt van zwart plastic, met een smalle aluminium-rand waar we het aan/uit-schuifje voor het toetsenbord vinden. Aan de onderkant vind je vier dunne rubber nopjes voor grip, aan de rand waar de tablet komt zitten gaatjes voor de speakers. De case geeft je tablet het uiterlijk van een soort mini-Macbook. Je klikt de iPad echt in de case vast. Door de extra rand om je tablet komt de headphone-jack wat dieper te liggen. Met een speciale rubberen extensie kun je alsnog een koptelefoon aansluiten.

Toetsenbord

Via Bluetooth maak je verbinding tussen case en tablet. Die verbinding hoef je maar één keer instellen. Voor volgende keren is het een kwestie van de knop indrukken, klaar. Het toetsenbord is qua lay-out vergelijkbaar met een Macbook. Omdat het toetsenbord niet breder kan zijn dan het scherm is dat wel wat smal. Kwestie van ‘even wennen’, maar voor grote handen is het misschien niet ideaal. Helaas beschikt het toetsenbord niet over een trackpad. Verwacht dus niet dat je met de ClamCase in een oogwenk je iPad in een volledig functionerende laptop verandert. Maar als je bijvoorbeeld een treinreis graag zou gebruiken om te schrijven, dan is het een betrouwbare en draagbare oplossing.

Met 159,95 is de ClamCase Pro niet de goedkoopste oplossing. Voor een euro of driehonderd koop je bijvoorbeeld al een laptop/tablet-hybride. Daar kleven dan wel weer andere nadelen aan: gebruik je zo’n hybride als tablet, dan draag je toch een kleine laptop mee; gebruik je hem als laptop, dan is hij misschien niet toereikend voor wat je er mee wil. Een Clamcase is geen uitkomst als je laptop het begint te begeven, maar wel als je op reis graag een klein typemachientje bij je hebt. Je kunt hem onder meer kopen bij iPad Center.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *