Deze Jaguar rijd je (voorlopig) alleen in Gran Turismo

Auteur: , Geen reacties
jaguar-vision-gran-turismo-coupe-exterieur

Iconisch automerk verbindt zich aan 'vision Gran Turismo'.

Nadat we eerst al iconische merken als Porsche en eerder BMW in ‘vision Gran Turismo’ tegenkwamen blijkt dat nu ook Jaguar zich heeft aangesloten bij het zesjarig digitale programma. Met de presenteert men een elektrische virtuele auto met een opvallend design.

Deze laag uitgevoerde hypercar is voorzien van een virtueel drie-motorig 4-wiel aandrijfsysteem en produceert daarmee 750 KW (zo’n 1.000 pk) aan digitaal vermogen. Aan de buitenkant is het design erg opvallend. Door het lage model lijkt de auto iets op een Austin Martin. Jaguar geeft aan dat de diverse fysieke modellen, in het bijzonder de ‘D-type’ die de 24 uur van LeMans won, als inspiratiebron heeft gediend.

jaguar-vision-gran-turismo-coupe-boven

Het interieur van de auto is opmerkelijk sober en eenvoudig. Achter het stuur is slechts één doorzichtige, boemerang-vormige monitor te zien. Daarnaast kan men de informatie die Argumented Reality (AR) biedt, zien op de binnenkant van de voorruit. Op het dashboard zien we in een hologram een systeem dat informatie van kunstmatige intelligentie, navigatie en autogegevens biedt. Hiervoor bedacht Jaguar de naam Kitt-E. Aan de ene kant lijkt het bijzonder dat een automerk zoveel aandacht besteedt aan de details van een ontwerp als de auto in een videogame wordt ingezet.

jaguar-vision-gran-turismo-coupe-interieur

Aan de andere kant is het niet uitgesloten dat Jaguar de Vision Gran Turismo Coupé tot leven brengt. Eerder besloten andere merken, zoals Toyota (met de Toyota Ft-1 in 2014) en Audi (met de Audi E-Tron Vision Gran Turismo in 2018) dat ook te doen. Aan de andere kant biedt dit geen garantie. Het kan ook zijn dat Jaguar alleen een (paar) optie(s) verwerkt in toekomstige auto’s.

Hoe het ook gaat, vanaf eind november kan jij jouw digitale rondjes rijden in de Jaguar Vision Gran Turismo Coupé als je op de Sony PlayStation 4 aan de slag gaat met Gran Turismo Sport.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).