Deze jetpack kan iedereen straks kopen [video]

Martin Aircraft Jetpack
Het hebben van je eigen jetpack is weer een stukje dichterbij gekomen! En dat hebben we te danken aan het Nieuw Zeelandse Martin Aircraft Company. Het door dit bedrijf ontwikkelde Martin Jetpack heeft namelijk goedkeuring gekregen om bemande vluchten uit te voeren.

De Civil Aviation Authority heeft vorige maand toestemming gegeven voor bemande vluchten met het nieuwste prototype (P12) van de Martin Jetpack die al sinds 2009 in ontwikkeling is. Voor het laatste stukje ontwikkeling zegt het bedrijf nog zo’n 1,8 miljoen euro nodig te hebben, maar dat zal ongetwijfeld goed komen.

Daarna wil het bedrijf naar de beurs om geld op te halen zodat ze kunnen starten met serieproductie. Het bedrijf claimt de capaciteit te hebben om 500 stuks per jaar te bouwen. Wat zo’n jetpack moet kosten? Voor slechts 150.000 euro heb je er al eentje. En later moet nog nog een instapmodel volgen met een prijs van slechts 90.000 euro.

Als alles een beetje meezit moeten volgend jaar de eerste jetpacks de fabriek uitvliegen. In onderstaande video’s kan je alvast wat toffe demonstraties zien. (via: nbr.co.nz)

[lg_folder folder=”0_Divers/Martin_Aircraft_Jetpack/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

[gv data=”SYM0Fcbbg1Q”][/gv]

[gv data=”SHPedpE70Es”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Tof ding, maar ’t klinkt als een bladblazer. Ik vind ’t meer een engine-with-fans-pack dan een jetpack. De stoel zo zo gemaakt moeten worden dat je wat achterover kunt leunen. Beetje vliegtuigjes kijken op eenzame hoogte.. biertje d’r bij..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *