Deze kartonnen camera is de droom voor iedere hipster

Deze fotocamera is de droom voor iedere hipster
Lekker ouderwets fotootjes knippen…

Herinner je je die oude analoge camera’s nog, die je alleen in geschiedenisboeken zag? Er is een Kickstarter gestart waarbij je zo’n oude camera kunt kopen, die werkt met Fujifilm Instax Mini Paper. Deze Jollylook instant camera heeft zijn financieringsdoel van $15,000 gehaald en is de eerste camera van zijn soort die is gemaakt van gerecycled papier en karton.

[gv data=”h35qBy2todE”][/gv]

Maar hoe werkt de camera precies? Je trekt de zoeker eruit, kijkt er doorheen en drukt op de sluiter om een foto te maken. De foto komt er aan de bovenkant uit door een hendel om te draaien. Metalen rollers duwen de foto naar boven, waardoor de afdichting tussen het papier en de behandelingsvloeistof breekt. Hierdoor komt je foto tevoorschijn.

De buitenkant van de camera is gemaakt van stevig papier en gelamineerd karton. Wie snel is, kan de Jollylook camera nog kopen voor $38. De camera zal dan waarschijnlijk verzonden worden in juni 2017.

Overigens is het wel slim om in je achterhoofd te houden dat sommige Kickstarterprojecten wel het geld binnenhalen, maar daarna niets leveren. Je moet dus niet te enthousiast worden.

De foto’s die uit de Jollylook camera komen lijken best scherp en je verdiend er een hele hoop hipster punten mee. Overigens kunnen hipsters ook veel geld verdienen met oude Nikon camera’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *