Deze kleine computer gaat kinderen leren coderen

Micro-Bit
Eén miljoen schoolkinderen in het Verenigd Koninkrijk krijgen dit jaar nog een Micro Bit, een piepkleine computer die een nieuwe generatie leert coderen.

Volgens Wired is de Micro Bit niet veel groter dan een halve creditcard, en kan hij het beste vergeleken worden met een Raspberry Pi. In de Micro Bit is een ARM Corex-Mo processor aanwezig, evenals Bluetooth, sensoren en de mogelijkheid om berichten weer te geven met de 25 LED lampjes die er in gebouwd zitten.

Wearable
Een micro-usb poort maakt het heel gemakkelijk om hem te programmeren op een normale PC. Een horlogebatterijtje voorziet de Micro Bit van stroom. Een klein haakje op de achterkant moet het gemakkelijk maken om het computertje in te zetten als een wearable.

Het doel is om hierdoor het nijpende tekort aan mensen met digitale vaardigheden in het Verenigd Koninkrijk aan te vullen. De BBC gaat hier verder mee helpen door codeerskills centraal te stellen in populaire shows als Doctor Who, en er komt zelfs een dramaserie over het maken van de Grand Theft Auto Games.

2 reacties

  1. Goed idee, er wordt veel te weinig aandacht besteed aan techniek en ict in het onderwijs. Gaat ook lastig als alle leerkrachten juffen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *