Deze kleine opvouwscooter rijdt op aardgas

 Deze kleine opvouwscooter rijdt op aardgas
Elektrische vouwscooters zijn er in overvloed, evenals exemplaren met een kleine verbrandingsmotortje. Allebei met hun eigen voor- en nadelen. De elektroscooter is stil en schoon, maar de range is vaak dramatisch. Kleine verbrandingsmotoren stinken daarentegen weer enorm. En ze zijn luidruchtig. Is de aardgasscooter soms de gulden middenweg?

25cc

De makers van de ProGo 3000 menen van wel. De scooter heeft een klein eencilindertje (viertakt) met een cilinderinhoud van 25cc, die gevuld wordt met propaan- of aardgas. Voldoende om het kleine apparaat – met de duimgashandel – naar snelheden van zo’n 30 km/u te krijgen. Zonder een vervelende walm achter je te laten. Dus rij er gerust een winkelcentrum, station of aula mee binnen.

60 km range

De vouwscooter heeft voor en achter schijfremmen en beschikt over 8 inch wieltjes. Op één gastankje gaat de ProGo 3000 zo’n 2 á 3 uur mee, of maximaal 60 kilometer. Wie geïnteresseerd is: de early bird-versies gaan op Kickstarter voor $349 weg. De reguliere prijs ligt op $449.

 Deze kleine opvouwscooter rijdt op aardgas

[lg_folder folder=”0_Divers/ProGo_3000/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. Tot er net als met de minibikes etc. een verbod op komt. Dan is het ineens gedegradeerd tot een duur hobbyspeeltje voor in de tuin.

    Meen te weten dat elk gemotoriseerd apparaatje gekeurd moet zijn. (incl. kenteken?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *