Deze koptelefoon is een partystarter

Auteur: , 1 Reactie
Revolutie of prul

Een 3-in-1 koptelefoon die de headset-industrie flink kan veranderen.

Eigenlijk is het heel raar dat we zonder na te denken meerdere muziek-apparaten met ons meenemen voor verschillende situaties. De Buoq Axis 3-in-1 headphones pakken dat probleem op een innovatieve manier aan.

Een koptelefoon is doorgaans een zeer persoonlijk apparaat dat alleen voor jou muziek afspeelt. Audiobedrijf Buoq uit Spanje brengt daar met hun Kickstarter verandering in en komt met een veelzijdige koptelefoon die een privémuzieksessie zo omtovert tot feestje.

De standaard modus is simpelweg een on-ear koptelefoon met bediening aan de buitenkant en Bluetooth-connectie. Dat is niets nieuws. Wanneer je de speciale roterende headset daarentegen naar buiten richt, ontstaat er spontaan een feestje (met de juiste mensen in de buurt en de juist track, natuurlijk).

Naar buiten gericht gaat de headset in speaker-modus en worden de limieten van een gewone headset overboord gegooid. De speaker gaat harder en fungeert simpelweg als Bluetooth-boxje.

De speaker zou een groep van tot 30 mensen kunnen entertainen met muziek over een oppervlak van zo’n 90 vierkante meter. Dat zal ongetwijfeld een beetje hoog gegrepen zijn omdat groepen van 30 mensen in zo’n kleine ruimte een gigantisch kabaal gaan produceren. Voor een strandfeestje of een gezellige barbecue is de Buoq Axis waarschijnlijk ideaal.

De headset heeft op het moment van schrijven al zo’n $45.000 opgehaald in 10 dagen. Dat is ruim 450% van het beoogde (uiteraard veel te lage) doel van $10.000. Uiteindelijk zal de headset ‘3-in-1 headset’ (koptelefoon, boxje en draagbare box) voor $149 in de winkel liggen.

Lees ook: Dit zijn de succesvolste Nederlandse Kickstarter projecten [video’s]

Foto @Buoq1 reactie

Leuk idee maar je krijgt dus concessies want het heeft meerdere functies en dus nergens echt goed in.
Een net niet BT speaker en een net niet Headset.

Hoe weet ik dat nou, wat loop je nu al te zeiken, bla bla bla bla ..
Let op mijn woorden. Als het überhaupt al op de markt komt want vaak komen al die ideeën niet verder dan de tekentafel en de website.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).