Deze koptelefoon past altijd in je oor

Auteur: , 3 Reacties

Hij ziet er normaal uit, maar dat is ie niet: een oordopje dat altijd past, is dat niet handig?

De meeste koptelefoontjes passen bij veel mensen wel, maar bij nog meer mensen helemaal niet. Het zit niet lekker, het is een hoop gefrutsel, of het lazert gewoon de hele tijd uit je oor. Dat is niet handig, en zeker bij draadloze exemplaren kan dat natuurlijk vervelende situaties opleveren want je verliest ze dan makkelijk.

Revols is een startup die een Kickstartercampagne (daarmee zijn ze niet de eerste) heeft om dat te veranderen. En snel ook, want ze schreven in een dag hun doel van $100.000 vol. Wat ook snel gaat, is het aanpassen aan je oor. Dat kan volgens Revols in zestig seconden geregeld worden. Hun draadloze koptelefoontje koppel je met een app aan je telefoon en in de app geef je aan dat je de oordopjes aan je oor wilt laten aanpassen. De speciale gel wordt dan zacht zodat de oordopjes perfect in je oor gaan zitten. Een minuutje later is het al klaar en dan worden de dopjes hard(er).

De audiotechniek in de oordopjes komt van de hifi-jongens van Onkyo. Die Japanners weten wel hoe ze een geluidje moeten maken, en als je er snel bij bent kun je nog voor $199 meedoen aan de Kickstarter. Is een koopje, want de winkelprijs gaat $300 worden.3 reacties

Vanaf €185 kun je ook professionele Custom IEMs (In Ear Monitors) van een erkend een geprezen fabrikant kopen. De professionele oorafdruk kost dan nog €25 en als je verwijderbare kabel wil kost dat nog €30. Nog steeds een lagere prijs dan de winkelprijs van de oortjes hierboven.
Het duurt wel altijd even voor je professionele Custom IEMs binnen hebt, maar ik ga ervan uit dat de oortjes hierboven niet volgende maand al geleverd worden. Ik zie er dus pas iets in als ze een tijdje in de markt zijn, de geluidskwaliteit + gebruiksgemak bewezen zijn én de prijs wat vriendelijker is.
“De special egel wordt dan zacht..”
Hij trekt dan z’n stekels in of zo?
@ikbenmnzus: haha, thanks. Aangepast

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).