Deze Koreaanse robot wint de DARPA Challenge in Florida

Auteur: , Geen reacties
DRC Hubo

De afgelopen 2 dagen werd in Florida hard gestreden welk team de beste robot had. Zuid-Korea won en gaat met 2 miljoen dollar prijzengeld naar huis.

De ‘robotgames’ is een jaarlijks terugkerende wedstrijd gesponsord door de Amerikaanse overheid. Afgevaardigden van over de hele wereld komen naar Amerika om hun robot te tonen. De robots dienen een parcours af te leggen met verschillende hindernissen. Zo moeten ze dus snel, licht maar ook sterk en slim zijn. 24 teams uit diverse landen nemen deel aan deze wedstrijd en iedere robot heeft zijn eigen sterke en zwakke kanten.

De winnende robot uit Zuid-Korea is een doorlopend project dat al begon in 2002. De robot is erg sterk en kan dus veel aan. De motoren worden luchtgekoeld en hij kan bukkend lopen. Al deze factoren zijn van belang in het parcours en dat maakte de Koreanen tot winnaar van deze editie.

Van alle deelnemende teams kwamen er 12 uit de Verenigde Staten. Japan had 5 afgevaardigden en Zuid-Korea 3. Duitsland had 2 teams meegenomen en Hong Kong en Italiƫ beiden 1. De DARPA Challenge is een initiatief van het Amerikaanse leger om robots in te zetten bij rampen of situaties waar mensen niet bij kunnen komen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).