Deze laptop is nog dunner én lichter dan Apple’s Macbook

Asus Zenbook 3 is dunner dan de Macbook
Asus heeft de nieuwe ZenBook 3 aangekondigd. De laptop is slechts 11,9 millimeter dik én is twee keer sneller dan de Macbook, zo claimt de Taiwanese fabrikant.

Asus toonde de nieuwe ZenBook tijdens Computex en noemt het de meest prestigieuze laptop ter wereld. De ZenBook 3 is gemaakt van aluminium, weegt minder dan de flinterdunne Macbook, is dunner en heeft een processor die twee keer sneller is.

Asus ZenBook 3

Het scherm meet 12,5 inch en is voorzien van gorilla glass. Asus belooft een volwaardig toetsenbord en een glazen toetsenbord, zoals ook op Macbooks te vinden is. Daarnaast kun je gebruik maken van een vingerafdrukscanner om in te loggen.

De ZenBook 3 is leverbaar in Royal Blue, Quartz Grey en Rose Gold. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar kies je voor een ZenBook 3 met 512 GB SSD en i7-processor, dan kost dat je 1.499 dollar. Het model me 1 TB SSD kost 1.999 dollar.

Nog geen reacties

    • @Jantje_555: yep en daarom is mijn Macbook Pro dual-boot met Windows. Thuis én op de zaak het besturingssysteem dat het beste bij de situatie past.

  1. Asus vermeld er alleen wat minder uitbundig bij wat het model vooral niet heeft als het aankomt op het vergelijk met de Macbook.

    Zo is dit ding Niet passief gekoeld (Lees i7 in deze behuizing wordt blazen als een gek), heeft het keyboard geen backlight verlichting en moet je het doen met maar een FullHD scherm.

    Dus eigenlijk valt het met 1 mm dunner design en 10 gram minder gewicht alleen de (veel) snellere processor nog echt aan te wijzen als pluspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *