Deze laptoptas laadt al je apparaten op

LAER laptophoes en powerbank in één
Laptophoes en powerbank in één.

De LAER is (voor zover ik weet) ’s werelds eerste laptophoes die tevens fungeert als portable oplader. En ja, het doet me een beetje zeer dat ik niet op dit idee ben gekomen; logischer dan dit ga je het niet krijgen. De mobiliteit van een laptop maar ook van telefoons wordt tegenwoordig slechts op het gebied van een volle/lege accu beperkt. Nu niet meer dus.

ARROE, het Londonse bedrijf achter het Indiegogo-project, beweert een zeer welkome oplossing te bieden voor deze technologisch ontwikkelde generatie. De laptophoes bevat namelijk meerdere slots zodat je praktisch ieder apparaat kunt opladen. Nog beter, je hoeft niet bij aankomst in de Starbucks gelijk 4 stopcontacten te claimen.

[gv data=”7dUXnhUPf6U”][/gv]

Volgens het bedrijf zou je zonder problemen 3 apparaten tegelijk kunnen opladen. Bijvoorbeeld je laptop, je telefoon (eventueel draadloos) en je… tandenborstel of zo? Hoe dan ook, er is een DC-aansluiting voor je Mac of PC, een USB-C-aansluiting voor je smartphone, een USB snellaadpunt voor als je haast hebt en tot slot een draadloos oplaadpunt.

Sceptici zullen al snel één kritiekpunt hebben op het concept: Als een kleine powerbank al snel een paar honderd gram weegt, hoe zwaar moet een dergelijke gadget van 20.000 mAh dan wel niet zijn? Nou, de zwaarste uitvoering weegt (inclusief tas) zo’n kilo. Valt wel mee toch? Overigens is de accu zelf ook nog uitwisselbaar. Je kunt dus een model van 5000 mAh meenemen voor een paar uurtjes in de trein, of een bakbeest van 20.000 mAh voor een zware werkdag.

Als alles volgens plan gaat moet de LAER in 2018 beschikbaar worden. Voor $140 dollar heb je beide groottes accu en de LAER sleeve. De kleine batterij kost inclusief sleeve voor early birds $100 dollar. Een beetje aan de dure kant als je het mij vraagt, want een powerbank met eenzelfde accu kost tegenwoordig slechts een paar tientjes. Maar goed, die kunnen niet de kracht opwekken om laptops op te laden. En een degelijke laptoptas is toch wel gebruiksvriendelijker dan een metalen blok, nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *