Deze legendarische Call of Duty krijgt een remaster

Awesome!
Goed nieuws voor fans van de ‘oude’ Call of Duty-games.

Het is ongetwijfeld geen gigantische verrassing voor de echte fans, maar na de remaster van het revolutionaire Call of Duty: Modern Warfare komt nu ook de opvolger van de grondlegger van de moderne shooter opnieuw uit. Althans, als we uit kunnen gaan van een foutje van de uitdeler van leeftijdsclassificaties, PEGI.

Het Europese ratingbureau zette namelijk kort ‘Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered – 18’ op hun website, waarna de classificatie weer verwijderd werd. Er zijn een aantal rare dingen aan de hand met deze lek, maar het mag wel duidelijk zijn dat Modern Warfare 2 inderdaad een keer een remaster krijgt.

Op het moment lijkt het alleen om de remaster van de singleplayer campaign te gaan, wat gek is. Multiplayer is immers de ruggengraat van de CoD-franchise. De afgelopen CoD Black Ops IIII had niet eens een singleplayer. Daarnaast staat als platform alleen PlayStation 4 aangegeven. Nu werd de remaster van Modern Warfare ook eerst voor de PS uitgebracht, waarna de Xbox en PC later een cadeautje kregen. Tot slot staat bij releasedatum 28-02-2019, wat het uiteraard al geweest is.

[gv data=”AzwBeDV5IAY”][/gv]

Laten we wel wezen, al die informatie is nagenoeg zeker onzin. Het lijkt me een grote misstap om alleen de singleplayer uit te brengen. Begrijp me niet verkeerd, Modern Warfare 2 had een van de tofste singleplayers uit de hele CoD-serie (op Modern Warfare na, dan). Wat dacht je van ‘No Russian’? Of die ene sneeuwmissie in die sneeuwstorm. Of die zieke shootout in het witte huis?

We moeten nog even op de officiële releasedatum wachten en ook de platforms moeten nog officieel aangekondigd worden. Sony heeft altijd speciale deals met Activision Blizzard gehad dus wellicht dat de PlayStation 4 eerst verrijkt wordt met deze heruitgave. Geloof me daarentegen, de PC en Xbox zijn ook aan de beurt.

Call of Duty: Modern Warfare 2 kwam in de winter van 2009 uit voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Het was in bijna ieder opzicht meer, beter en verfijnder dan het al briljante Modern Warfare. Er heerste ook veel controversie rondom de game, met name vanwege de missie ‘No Russian’ waarbij je als terrorist een vliegveld vol mensen omver mag maaien. Hoe dan ook, wat mij betreft was het de laatste briljante CoD-game die niet in herhaling viel. Ik speel nog regelmatig met vrienden de Coop-modus waarbij je zo lang mogelijk moet overleven. Heerlijk.

Lees ook: Dit weten we over de nieuwe Call of Duty. Geloof me, dat wordt weer een Modern Warfare.

2 reacties

  1. Jammer alleen dat Zowel de Singleplayer en multiplayer in no time achterhaald waren.
    Dedicated servers daarentegen hebben het nog een paar jaar volgehouden.
    We dachten dat ze er toen van hadden geleerd, maar niets is midner waar.
    MW2 was de laatste potentieel goede CoD, met de nadruk op potentie. De dedicated severs: (AlterIW en later FourDeltaOne) Beide van een gast genaamd “NTAuthority” Werden continue door Activasion aangepakt. Zonder dat die wolfje$ met een eigen oplossing kwamen. En dat was het einde. En voor velen ook het einde van de gehele CoD reeks.

    • @lolindir: hehe eindelijk iemand die het snapt. Ik was hooked op Call of Duty 4, de eerste modern warfare. Met name op pc heeft deze game het nog jaren volgehouden. Legendarische game. Modern Warfare 2 was inderdaad in potentie een uitstekende game voor gamers, maar het werd het begin van een uitstekende game voor de ontwikkelaars en marketeers, elke game na MW2 was grof gezegd een rip-off ‘facelift’ van hetzelfde, jaren achter elkaar. Ik ben na MW2 afgehaakt. Zo zonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *