Deze legendary Pokémon komen binnekort naar Pokémon GO

Leuk, die legendaries, maar waar blijft het traden?
Maar waar blijven alle broodnodige features?

Het heeft ontwikkelaar Niantic een jaar gekost, maar nu lijken legendary Pokémon dan eindelijk langzaam in onze echte wereld te gaan voorkomen. Na de rage, vorige zomer, hebben de meeste trainers al lang alle noemenswaardige Pokémon verzameld. Maar hoe vet zal het worden als je oog in oog staat met één van de twee aankomende legendary Pokémon?

Het is Niantic niet volledig voor de wind gegaan, de afgelopen dagen. De introductie van legendarische Pokémon – met een real life viering eraan gekoppeld – liep volledig in de soep. Slechte internetverbinding en kwakkelende servers waren de oorzaak van een teleurstellend Poké Fest. Nu laat de ontwikkelaar van de revolutionaire mobiele game in een blogpost weten dat er toevoegingen aan zitten te komen.

“Maak je geen zorgen, Team Instinct en Team Valor, de legendary Pokémon Zapdos en Moltres komen binnenkort naar de echte wereld, dus binnenkort meer informatie,” zo laat het bedrijf weten. Wanneer de twee legendaries uit de eerste generatie zullen worden toegevoegd is nog niet bekend gemaakt.

Waar blijft de rest?
Leuk en aardig, die monsterlijke Pokémon, maar waar blijft de rest? Waar blijven de rest van de meer bijzondere Pokémon? Ik bedoel daarmee ook: Waar blijven potverdorie alle andere beloofde features?

Bij de release van Pokémon GO en de subsequente hype daaromheen, was de game nauwelijks te spelen. Dagen werden weken en weken werden maanden, en nog steeds blijft de app van wisselende kwaliteit. Eén van de weinige verzoeningen was de belofte van Niantic om toffe features als 1 vs. 1-gevechten en het ruilen van Pokémon toe te voegen. In plaats daarvan krijgen we Zapdos en Moltres.

De bovenstaande features zijn geen luxe – zoals legendary Pokémon dat wel zijn – maar zijn de ruggengraat van wat Pokémon überhaupt zo aantrekkelijk maakt. Alle millennials die vroegen een Gameboy hadden, werden verliefd op de fictieve monstertjes omdat je tegen je vrienden kon vechten en met ze kon ruilen. De hele aantrekkingskracht van een AR-game met dit concept is dan toch dat je daadwerkelijk een trainer wordt, met alle mogelijkheden die daarbij horen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *