Deze legende is nu eindelijk speelbaar in FIFA 19

Nederlandse genialiteit in FIFA
Hij wordt een van de beste spelers in de game!

Electronic Arts staat naast het hele lootbox-schandaal natuurlijk ook bekend voor het maken van de FIFA-games, maar die voetbalspellen miste eigenlijk altijd al iets… Onze eigen, enige echte Johan Cruijff natuurlijk. De legendarische Amsterdammer wordt als ‘Icon’ toegevoegd aan FIFA 19.

De iconische voetballer van onder andere Ajax en FC Barcelona is nu ondertussen al bijna twee-en-een-half jaar overleven, maar zijn nalatenschap leeft voort in FIFA. Cruijff wordt in de Ultimate Team-modus beschikbaar als ‘Icon’, voorheen ‘Legend’ genoemd. Dat is af te zien aan zijn statistieken.

Met een algemene rating van 94 komt hij gemakkelijk boven toppers als bijvoorbeeld Bale, Griezmann, Neuer en de laatst in GTA V verschenen Neymar uit. Sterker nog, alleen legendes als Messi, Ronaldo (zowel de Braziliaan als de Portugees), Ronaldinho, Maradona en Pele kunnen hem in de game evenaren.

EA laat verder op Twitter weten dat ze andere iconen zoals Seedorf, Gerrard, Lampard, Raúl, Rivaldo en Makékélé toe gaan voegen aan de game. Inclusief Cruijff en Seedorf bevat FIFA 19 straks een totaal van 11 Nederlandse iconen; goed voor een heel elftal dus. Zo zitten Marco van Basten, Ruud Gullit, Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar, Patrick Kluivert, Frank Rijkaard, Marc Overmars, Ruud van Nistelrooij en Frank De Boer al in de game.

Eerder werd Cruijff ook al toegevoegd aan concurrent PES. Daarover lees je hier meer.

https://twitter.com/JohanCruyff/status/1025800666407677952
Foto @worldofjohancruyff.com (via Twitter)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *