Deze lens van Google maakt een leesbril overbodig

Google's slimme lensDat maakte het bedrijf vandaag bekend. De lens zal vooral een uitkomst zijn voor mensen die verziend zijn.

De lens werd in januari al aangekondigd door Google, maar destijds ging het om een prototype. Het techbedrijf roept nu de hulp in van Novartis. Zij beschikken over een speciale tak die gespecialiseerd is in oogzorg. De twee bedrijven willen hun technische en medische krachten bundelen, zodat de consument straks profijt heeft van de slimme lens.

Het is de bedoeling dat de lens bijvoorbeeld de bloedsuikerspiegel kan meten van diabetespatiënten. De resultaten zouden vervolgens worden doorgestuurd naar de smartphone van de patiënt. Dat zou betekenen dat het prikken in de vinger tot het verleden behoort.

Ook mensen met een leesbril kunnen blij zijn met deze uitvinding: de lens zou er namelijk voor zorgen dat mensen die verziend zijn, geen bril meer nodig hebben om van dichtbij iets te kunnen lezen. Mensen met een leesbril moeten nu nog constant van bril wisselen.

Nog geen reacties

  1. Wat een vreemd onsamenhangend verhaal….. Ik begrijp hier uit dat er vandaag aangekondigd is dat de lens naast het eerdere veel interessantere nu ook op sterkte geleverd kan worden…. goh dat komt onverwacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *