Deze leugen over Nederland gaat nu viral

Auteur: , 4 Reacties
Fake news!

Facepalm to the max.

Het is altijd wel grappig als iemand stereotypes over een land vertelt die achteraf niet waar blijken te zijn. Behalve als een nieuwszender ze presenteert als feiten en zo miljoenen kijkers foutief informeert.

Laat dat nu net aan de hand zijn bij het Amerikaanse televisienetwerk NBC. Afgelopen weekend kwamen Nederlandse atleten in actie tijdens de Olympische Spelen. En met succes. Het regende medailles. De wereld keek vol verbazing mee, maar zag het succes al aankomen. In ieder geval bij de NBC.

Volgens het televisienetwerk reizen Nederlanders in de winter over de bevroren grachten van Amsterdam naar het werk of school. De schaats is een dagelijks vervoersmiddel, aldus de NBC. Dit is natuurlijk de grootste kul. Niet alleen kunnen we nog amper schaatsen met al die zachte winters. Ook het feit dat we zo naar het werk gaan is pure onzin.

Op Reddit is het televisiefragment het gesprek van de dag. Uiteraard is dat bij ons in Nederland niet anders. Op YouTube is het fragment inmiddels Trending geworden. Een filmpje van het fragment op het videoplatform is al bijna 500.000 keer bekeken. Check het stukje uit de NBC-uitzending hieronder.4 reacties

Hoezo verbaasd ?
Op het wereld toneel stelt NL geen ene ruk voor en is het land zo klein dat bijna niemand , die niet een buurland is uit europa, kan aanwijzen wAar het precies ligt.
De Amerikanen hebben ook geen idee doorgaans en denken dat Amsterdam in Denemarken ligt.

Niet teveel van aantrekken, het is gewoon zo en daar kunnen hun niks aan doen.
@turbobrick: Amerikanen zijn nogal vrij onwetend. Sommigen denken dat Europa een land is, en wat betreft BelgiĆ« ( ik ben een Belg ): het zou niet de eerste keer zijn dat ik ergens lees dat het Belgisch leger compleet Franstalig zou zijn, en elk jaar krijgt een gids in Brugge wel eens de vraag van een Amerikaan ” wanneer dat hier dicht gaat”, denkende dat Brugge een pretpark is met lege gebouwen die er gewoon oud uit zien.
@simonmc: Dat komt natuurlijk door de briljante film In Bruges
Op het moment de scenarioschrijvers van een comedy programma ook maar andere entertainment uitzendingen doen. Lachen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).