Deze ligfiets is doodeng en supersnel

Ja, blijf maar liggen
Als je levensmoe bent dan rij je op een ligfiets. Als je nog wat levensmoeier bent, dan rij je op vooroverligfiets.

Het is een tijdritfiets on steroids deze Bird of Prey. Ging je op een ligfiets al veel harder dan een bejaarde op een e-bike, dit is een fiets die nog harder gaat. En je gaat head first. Lekker als je een auto tegenkomt, au!

Het idee van de fiets is dat het veiliger is om zo te liggen. Je zit namelijk niet eerst tegen jezelf aan te kijken en hebt dus meer overzicht. OK. Maar je hoofd is de kreukelzone. Wat wel waar is, de kans dat je over de kop slaat is een stuk minder aangezien het grootste gedeelte van je gewicht achteraan leunt, en het zwaartepunt ligt vrij laag op deze fiets.

Qua aerodynamica klopt de uitleg waarschijnlijk wel beter: doordat je in dezelfde houding ligt als bij het zwemmen, snij je door de lucht. Afzetten in deze houding gaat waarschijnlijk ook wel beter. De ketting loopt op deze fiets andersom dan je gewend bent: de trappers zitten achter het achterwiel en niet ervoor.

Als je er een wilt hebben moet je wel flink in de portemonnee graven: hij kost tussen de $7.500 en $8.000. En dan rij je ook nog op een fiets die niet in Nederland gemaakt is.

Hier nog een paar plaatjes

Nog geen reacties

  1. Leuk fietsje en dame 🙂
    Maar die prijs begrijp ik niet, zal wel met de ontwikkelingskosten te maken hebben.
    Dit fietsje in serie productie kan nooit duurder zijn dan een reguliere fiets als je kijkt naar de gebruikte hoeveelheid materiaal.

  2. Dat deze fiets harder gaat dan een legs first ligfiets lijkt mij sterk. Daarmee wil ik niet zeggen dat als je deze positie optmaliseert (is dus niet deze fiets!) je niet eventueel sneller kan zijn dan een “normale” legs first ligfiets. Het huidige uurrecord van ligfietsen zonder stroomlijn staat op 56,6 kilometer. Dat zie ik nog niet zo snel iemand op deze fiets doen.
    https://www.youtube.com/watch?v=pxaqgVX3aBk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *