Deze MacBook Pro heeft een aanraakscherm

MacBook concept
Een feature die we nog niet eerder hadden gezien.

Dit is dan ook geen normale MacBook Pro. Deze creatie is een concept afkomstig van designer Martin Hajek. De laptop beschikt over een OLED aanraakdisplay en Hejek wil met zijn creatie de mogelijkheden laten zien.

Het dunne strookje scherm is gepositioneerd boven het reguliere toetsenbord en dient als vervanging van de actie knoppen die normaal gesproken op deze plek zitten. Hajek koos ervoor de bovenste strook van OSX te simuleren op het display. Zo kun je de tijd zien of WiFi aan of uit zetten, maar ook apps van derden worden ondersteund, inclusief interactieve functies.

Helaas is het slechts een digitaal concept, want het idee van de Nederlandse designer ziet er gaaf uit. Wellicht een voorbode voor de toekomst?

MacBook

3 reacties

  1. Dus omdat een student (!) een feature die andere merken al een half decennium gebruiken in een MacBook integreert is het ineens nieuws? Applerata indeed.

  2. Ik zie de meerwaarde van een touchscreen niet zo. Het scherm beweegt wanneer je op drukt. Ik heb er een gruwelijke hekel aan wanneer mensen aan mijn scherm zitten.
    De touchpad van Apple is voor mij een prachtige oplossing. Ik moet er wel bij vermelden dat ik nog nooit met een notebook+touchscreen heb gewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *