Deze man bond 100 heliumballonnen aan een tuinstoel

Daniel Bora ballonvlucht
En zag vervolgens een Boeing 747 onder hem vliegen.

De 26-jarige Dan Boria uit Calgary Park is óf de dapperste, óf de domste man die de afgelopen tijd het nieuws haalde. Misschien wel allebei. Met zijn eigen vinding -ballonnen aan een tuinstoel- wilde hij reclame maken voor zijn schoonmaakbedrijf. Volgens medewerkers van Calgary International Airport zou hij een hoogte van tussen de 2,5 en 3 kilometer hebben bereikt. De kosten van de ballonnen en het helium kwamen volgens Boria zelf uit op maar liefst $13.300.

Boria noemt het “Een onvergetelijke ervaring. Ik was in mijn eentje op een tuinstoel van twintig dollar boven de wolken.” Toen hij naar eigen zeggen een Boeing (747) onder hem zag vliegen, leek dat hem een goed moment zich uit de stoel te laten vallen – en de parachute te gebruiken, natuurlijk.

In 1982 haalde een zekere Larry Walters een vergelijkbare stunt uit. Die nam een proppenschieter mee en landde door de ballonnen één voor één kapot te schieten.

[gv data=”X4B_jKEI_zI”][/gv]

4 reacties

  1. Niet zichtbaar op de radar, waarschijnlijk nergens aangemeld. Je moeder of vader zal maar in ’t vliegtuig zitten wat er recht doorheen vliegt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *