Deze meetapparatuur maakt automatisch digitale renders

Unfold
Met deze houten meetapparatuur hoef je nooit meer handmatig alle maten en gegevens in te geven op de computer en er een ontwerp van maken. Dat gaat namelijk vanzelf.

De Belgische designstudio Unfold had er genoeg van om meetgegevens steeds op te meten en daarna uit te werken op de pc. Daarom ontwierpen ze de Instruments and Archetypes, een collectie van houten meetapparatuur dat data verzamelt en in real time naar een modelsoftwareprogramma stuurt.

Sensoren
In de apparatuur zitten tal van sensoren verwerkt, die draadloos alle data doorsturen naar een speciaal softwareprogramma. De bedoeling is dat je zo een digitale render van een product kunt aanpassen door een fysiek object op te meten.

Volgens het team moet dit vooral uitkomst bieden voor mensen met een 3D-printer in huis. Je kunt er immers gemakkelijk een extra onderdeel voor een bestaand object mee maken, dat perfect past omdat je het originele object heel precies op kunt meten.

Unfold

In deze video zien we bijvoorbeeld hoe een glas wordt opgemeten, terwijl je de breedte van je hand gebruikt om een groot genoeg handvat te maken. Uiteindelijk ontstaat er zo een hulpstuk, dat precies op het glas past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *