Deze modulaire laptop is speciaal gemaakt voor scholen

XO-Infinity
De XO Infinity moet dankzij het modulaire ontwerp jarenlang meegaan. Ideaal voor scholen die klaslokalen uit willen rusten met duurzame apparatuur.

One Education is een non-profit organisatie uit AustraliĆ«, die met een laptop hetzelfde wil doen als Google’s Project Ara. Een modulaire laptop dus, waarvan je de losse onderdelen heel gemakkelijk kunt vervangen. Dit komt goed van pas als slechts Ć©Ć©n deel van de laptop kapot is, of aan een upgrade toe is. Handig voor scholen dus, maar ook voor arme landen, mits de onderdelen gemakkelijk voor handen zijn.

Kindvriendelijk
De laptop fungeert ook als tablet, en zelfs kinderen zouden de onderdelen moeten kunnen veranderen. Simpele kleurcodes en grote blokken moeten in Ć©Ć©n oogopslag duidelijk maken welk onderdeel wat doet.

One Education zal de XO Infinity binnenkort officieel onthullen. De afbeeldingen die nu al online rondslingeren, geven ons een goed idee wat de losse onderdelen precies doen. Zo zien we duidelijk een batterij, camera, netwerk, en processor als afzonderlijke blokjes die je in het frame kunt klikken.

XO-Infinity-Modulair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *