Deze move van Apple is briljant te noemen

Deze move van Apple is briljant te noemen

Deze move van Apple is briljant te noemen
Apple

Sommige mensen noemen het briljant, deze move van Apple. De toekomst moet het uitwijzen, maar vermoedelijk gaan we het wel zeker gebruiken!

Het zat er al aan te komen en het komt dan niet helemaal onverwacht. Maar het is er nu toch echt: bedrijven kunnen kaartbetalingen doen via iPhones. In eerste instantie zal dit in Amerika zijn en het heet ‘Tap to Pay’.

Apple move

Deze actie van Apple is slim te noemen. De iPhones in kwestie accepteren niet alleen Apple Pay, maar werken ook met andere contactloze betaalmethoden, waaronder American Express, Discover, Mastercard en Visa-kaarten. Het enige wat een bedrijf hoeft te doen, is de bijbehorende app downloaden en aan de slag gaan. De NFC-lezer in het apparaat doet de rest.

De techniek is slim, maar de manier hoe het gebruikt kan gaan worden is slimmer. In de aankondiging van het bedrijf staat dat het niet solo gaat met Tap to Pay. In plaats van voor zijn eigen infrastructuur te zorgen, werkt Apple samen met andere bedrijven.

Logisch

Maar waarom zou Apple de techniek en de functie delen? Vaak doen dit soort techbedrijven dit juist niet. Hoe meer je erover nadenkt, hoe logischer het wordt. Dit omdat het een uitstekende manier voor Apple om antitrustklachten preventief te omzeilen, iets waar het op verschillende fronten mee te maken heeft. Dit is het mededingsrecht, dus het recht dat er concurrentie ‘moet‘ zijn en dat je je machtspositie niet mag misbruiken Ook hoeft het bedrijf niet een gigantische investering te doen, maar het kan wel de markt betreden. Laatste, en misschien wel het belangrijkste punt, het maakt Apple klaar voor de toekomst om op dit gebied de grootste te worden. En dat is natuurlijk het doel.

4 reacties

  1. ” Ook hoeft het bedrijf niet een gigantische investering te doen, maar het kan wel de markt betreden. ”

    Laat ze maar eens flink spenderen! Die gasten doen al gierig zat.

  2. Valt ook helemaal niet op dat jullie Apple fanboys zijn zeg. Grote genade!!!

    Apple heeft deze tech in 2020 ingekocht door het bedrijf MobeeWave op te kopen.
    In 2018 had dit bedrijf samen met Samsung deze tech in 40.000 Galaxy’s van merchants in Canada geinstelleerd waardoor je op de markt bij hen met met een tikje kon betalen. NIet alleen met Samsung Pay, maar ook met Google Pay en Mastercard.

    Omdat Samsung zich in 2019 volledig ging richten op Blockchain en crypto (DAT was pas briljant) zijn ze gestop met MobeeWave. 1 jaar later kocht Apple MobeeWave op.

    Samsung heeft al sinds 2019 een volledige geintegreerde cryptowallet in haar Galaxys in een aantal landen met BTC, ETH, TRON en veel meer crypto’s.

    Al in 2019 ging Samsung samenwerken met Finablr een hele grote payment provider en Ripple partner waardoor Samsung gebruikers met een crypto wallet internationale betalignen konden doen naar toen 47 landen (inmiddels veel meer) door middel van RippleNet en haar ODL corridors. Betalignen vinden P2P binnen 3 seconden plaats en kosten 0,000001 cent per transactie.

    DAT is geniaal. Maar ja als je als redactie ‘in dienst’ van een Apple die met alles jaren achterloopt op Samsung en je het tech nieuws als Apple fans niet volgt loop je zelf ook jaren achter op de ontwikkelingen.

    Dat ’tap to pay’ werkt overigens alleen met een anderer iphone. Waardeloos dus.
    Het is niets meer en minder dan weer een poging van de Apple spin om mensen in haar web te vangen om niet meer los te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *