Deze muziek-app veegt Garageband van de kaart

Auteur: , Geen reacties
Soundtrap

Muziek maken is leuk. Dat weet Apple ook met zijn Garageband. Helaas is deze app beperkt tot Apple-apparaten. Nu is er een goed alternatief.

There’s a new kid on the block. Soundtrap is een muzikale app die werkt op je tablet, smartphone of pc en heeft veel overeenkomsten met het eerder genoemde Garageband. Het programma werkt via HTML5 en heeft een ingebouwde video-feature die het mogelijk maakt om samen te werken met andere muzikanten. Soundtrap komt, net als Spotify en Soundcloud, uit Zweden.

Met de app is het mogelijk om verschillende instrumenten te gebruiken en opnames te maken. Ook kun je via een keyboard aangesloten op je pc muziek componeren, of gewoon met je vingers op je smartphone of tablet. Inmiddels maken ruim 120.000 mensen gebruik van Soundtrap. De app is gratis maar dat is een uitgeklede versie. Je kunt abonnementen afsluiten om de volledige versie te ontgrendelen.

De premium versie kost ongeveer 7 euro per maand, en de goedkopere Pro versie kost zo’n 5 euro. Het verschil tussen de twee zit tussen het aantal maximale projecten, instrumenten en de loops. Meer informatie vind je op de website van het Zweedse bedrijf.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).