Deze nanosensoren kunnen buitenaards leven ontdekken

Buitenaards-Leven-Ontdekken
Laten we eerlijk zijn: de eerste buitenaardse wezens die we tegenkomen zullen waarschijnlijk geen grijze marsmannetjes zijn. Nieuwe nanosensoren gaan op zoek naar leven dat we met ons oog niet kunnen zien.

Ook dit jaar zijn er verschillende rovers en ruimtesondes de ruimte ingestuurd om op te zoek te gaan naar tekenen van leven in het universum. Het probleem hiervan is dat ze heel lastig vast kunnen stellen of iets in leven is of niet. Daar zijn enorm verfijnde middelen voor nodig, die op chemisch niveau leven aan kunnen tonen.

Lasers
Wetenschappers in Frankrijk hebben een machine ontwikkeld die middels lasers bewegingen kan detecteren van ongeveer 500 bacteriën. Zolang de bacteriën in leven zijn geven ze kleine vibraties af, die worden opgepikt door de machine.

Door deze sensoren in de toekomst de ruimte in te sturen, kan er ook leven ontdekt worden dat nog niet bekend is op Aarde. Zolang het beweegt wordt het immers opgepikt door de sensor, wat kan betekenen dat haast onzichtbare levensvormen ineens opvallen. De Franse wetenschappers pitchen het idee binnenkort aan de ESA en NASA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *