Deze Nederlandse scooter is een mix van Tesla’s en iPhone’s

Deze Nederlandse scooter is een mix van Tesla's en iPhone's
Een elektroscooter vol app-vernuftigheden, afkomstig uit Nederland. Een tweewieler die de scooterwereld op z’n kop kan zetten?

De AppScooter wordt door de makers omschreven als een rijdende iPhone met een toefje Tesla. 4G- en Wifi-connectiviteit zijn ingebouwd, evenals de techniek waarbij de apps op je telefoon worden omgezet naar een veilige variant voor in het verkeer, met intuïtieve knoppen en spraakbesturing, waarbij je twee handen aan het stuur kunt houden.

100 km range bij 45 km/u
Er komt ook een app waarmee je op afstand de scooter kunt uitlezen en instellingen kunt aanpassen. Denk aan rij-instellingen, de afgelegde afstand, locaties, en hoeveel stroom er nog beschikbaar is. De AppScooter wordt namelijk elektrisch aangedreven. We weten niet hoeveel kW het e-motortje levert, wel dat de actieradius bij een snelheid van 25 km/u op 150 km ligt, en dit bij 45 km/u naar 100 km terugzakt.

De invloed van Tesla wordt snel duidelijk als je naar de interface van het display kijkt, dat regelrecht uit de Model S lijkt te zijn overgenomen:

Vanaf volgend jaar zomer
De AppScooter komt uit de koker van oprichters Marijn Flipse (22) en Bart Jacobsz Rosier (31), die momenteel bij de technologische incubator YES!Delft aan de eerste prototypes werken. De eerste levering van 100 Limited Edition AppScooters staat gepland voor zomer volgend jaar. Vanaf deze week start een volgende ronde voorverkoop, in Nederland en zes Europese steden (Berlijn, Parijs, Londen, Rome, Milaan, Barcelona), waarbij 100 scooters elk beschikbaar zijn.

Het bedrijf achter de AppScooter, Bolt Mobility, wil een bedrag van 1,5 miljoen dollar ophalen via online crowdfunding bij het angel-investeerdersnetwerk Leapfunder. Tot op heden is er al 400.000 euro (441.000 dollar) gestort door investeerders. In een voorverkoop-campagne heeft Bolt reeds 54 AppScooters verkocht.

Prijzen van de AppScooter beginnen bij die van een beetje Vespa-scooter, namelijk €2990.

Nog geen reacties

  1. Ziet er uitstekend uit. Poosje geleden al eentje besteld. Heb nummer 35. De accu heeft zo’n 3 kWh in zich, dus met mijn 25-km versie kan ik voor € 0,69 cent (zonne)energie zo’n 150km ver komen. Da’s € 0,0046 cent per kilometer als ik het juist uitgerekend heb. Da’s bijna voor niets toch?

    Ik voorzie een zelfde toekomst voor deze scooter als de Tesla. Hangt natuurlijk veel af van de aanpak.

    Succes jongens!

  2. Update: de Nederlandse startup Bolt Mobility heeft met zijn eerste product, de AppScooter®, de grootste online angel-investeringsronde ooit in Nederland opgehaald. Het streefbedrag van 1 miljoen euro via online crowdfunding bij investeerdersnetwerk Leapfunder werd precies gehaald. Met het investeringsbedrag kan Bolt Mobility het prototype van de AppScooter verder perfectioneren en gereed maken voor productie in 2016. In een voorverkoop-campagne heeft Bolt reeds 75 AppScooters verkocht, met een totale verkoopwaarde van 225.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *