Deze Nederlandse streamingdienst is nu helemaal gratis

Auteur: , 4 Reacties

Mocht je nu even geen geld hebben voor een streamingdienst, dan check je deze Nederlandse Netflix helemaal gratis.


Netflix, Apple TV+, Disney+ en YouTube hebben ondertussen allemaal hun streamingkwaliteit omlaag moeten gooien vanwege corona. De bandbreedte die nodig is om ons allemaal tijdens de wereldwijde quarantaine geëntertaind te houden, heeft die grote streamingdiensten hiertoe gedwongen. Gelukkig zijn er ook nog kleine jongens in streaming-land die het iets anders aanpakken.

Cinetree is een Nederlands platform (gepionierd door actrice Hanna Verboom) dat in principe hetzelfde werkt als Netflix. Maar waar je bij de grote diensten de volle mep betaalt voor verminderde kwaliteit, gooit Cinetree het over een andere boeg.

Tijdens de huidige coronacrisis kun je het streamingplatform namelijk gratis gebruiken. Yup, gratis en voor niets. Omdat iedereen noodgedwongen zoveel mogelijk thuis moet zitten dacht Cinetree dat men wel wat (maatschappelijk verantwoorde) entertainment kon gebruiken.

Het enige wat je hoeft te doen is naar cinetree.nl/samenthuis gaan. Daar klik je op de button en vul je de code ‘samenthuis’ in. Vervolgens krijg je een gratis abonnement dat loopt tot en met 6 april. Het lekkerste is nog dat het abonnement gewoon automatisch afloopt en je dus niet ‘per ongeluk’ in elk geval één keer het maandbedrag hoeft te betalen.

Verwacht daarentegen geen Fast & Furious of de nieuwste superheldenfilm. Nu check je onder andere het meesterwerkje La vita è bella, indie-pareltje The Florida Project, het subtiele A Most Violent Year of de gestoorde Scientology-docu My Scientology Movie van Louis Theroux.

Foto @A24

Lees ook: Al deze films zijn juist eerder te streamen door corona4 reacties

Ja, extreem matig aanbod. Dus dat ze het gratis aan je proberen te smeren verbaasd niets.
La vita è bella is inderdaad goed en voor nu best een reden om effe snel een account te maken (Spamfilter in je email is ook zo gedaan ;)).
@lolindir: Florida Project is een topper! A Most Violent Year is lekker filmpje! En die docu van Louis Theroux vind ik een must-see. En nee, ik heb geen aandelen in Cinetree ;)
@yannickspinner: Ik vond de scientology docu een beetje tegenvallen een paar jaar geleden.
Florida project & Violent year zal ik eens aangooien dankzij het gratis account haha :)
@lolindir: Geniet! Vooral Florida Project is een stevige film. Natuurlijk is het aanbod op zo’n dienst niet zo indrukwekkend als bijvoorbeeld op Netflix, maar veel mensen slaan al deze ‘indie’ of anderzijds non-blockbuster films te gemakkelijk over. Cinetree doet dit natuurlijk ter promotie (en een portie solidariteit) maar het geeft mensen hopelijk ook een iets bredere horizon wat betreft filmkeuze.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).