Deze NFT kunstwerken mag jij niet zien en zijn verboden

Deze NFT kunstwerken mag jij niet zien

Deze NFT kunstwerken mag jij niet zien
Stonetoss

NFT’s zijn razend populair, maar deze kunstwerken mag jij niet zien en zijn ‘verboden’ op verschillende platformen.

Hoewel verzamelobjecten NFT’s erg populair zijn, hebben deze een hele reeks debatten onder de aandacht gebracht en een daarvan was censuur. De kunstenaar achter Stonetoss Comics, een reeks politieke cartoons, is gecensureerd door twee zeer prominente NFT-marktplaatsen – Opensea en Rarible. Stonetoss heeft het publiek op sociale media verteld dat de kunstenaar vreest dat deze NFT-platforms worden gebruikt als een “instrument voor politieke censuur”.

NFT kunstwerken ‘verboden’

Blockchain, en alles wat daarmee te maken heeft, is opgericht om niet afhankelijk te zijn. Vrij te zijn. Censuur van welke aard wordt verafschuwd, maar tegenwoordig is er toch sprake van. De aard van blockchain-technologie wordt aangeprezen als “censuurbestendige” tools en niet-fungible token (NFT) -activa zijn bedoeld om censuurresistentie te bieden. Aan zaken zoals kunstwerken, online creaties, verzamelobjecten, virtuele items enzovoorts.

Op 22 november vertelde de cartoonist, bekend als “Stonetoss”, het publiek over censuurkwesties waarmee de kunstenaar te maken. Hij heeft problemen met Ethereum NFT-marktplatform Opensea.

“Hallo Opensea, ik neem contact op omdat ik vrees dat uw platform wordt gecoöpteerd. Als een instrument voor politieke censuur. Ik heb dit bericht ook naar uw ondersteuningspagina gestuurd. Mijn verzamelaarsgemeenschap wil graag een antwoord’, twitterde Stonetoss.

Stonetoss

Verwijderd van Opensea en Rarible

Flurks NFT’s hebben steun gekregen van de conservatieve cartoonist Ben Garrison. Maar ook van Ricky Berwick en de komiek Sam Hyde. De kunstwerken zijn politiek van aard, zie de afbeeldingen. Maar Stonetoss beweert dat de kunst ‘niet meer gevaarlijk is Dave Chappelle; moppen vertellen die sommige mensen niet willen horen’. En je hoeft de NFT kunstwerken niet te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *