Deze nieuwe emoji’s ga je vinden in Android Q

Deze nieuwe emoji's ga je vinden in Android Q
Er zijn weer tientallen nieuwe emoji’s om uit te kiezen met Android Q.

Google is van plan tientallen nieuwe emoji’s naar Android Q te brengen. Het gaat om 53 emoji’s met een gender-thema. De figuurtjes zijn behoorlijk divers. Van een zwemmende man en vrouw, tot een zeemeermin(man) en een mannelijke en vrouwelijke vampier.

De Pixel-toestellen zullen als eerste aan de slag gaan met de emoji’s. Niet zo vreemd, aangezien Android Q (10) natuurlijk als eerste naar de smartphones van Google zal komen. Google designer Jennifer Daniel zegt tegenover Fast Company dat het de bedoeling is dat iedereen zich kan vinden in de emoji’s en dat niemand uitgesloten wordt.

Nu weet ik niet wanneer de laatste keer was dat jij een zeemeermin of vampier bent tegenkomen, maar dat geheel terzijde. De emoji’s kunnen in de toekomst vlekkeloos onderling gedeeld worden op Android Q-apparaten. Tussen Android en iOS is echter de kans aanwezig dat er verwarring ontstaat. Aangezien de emoji’s niet met elkaar compatibel zijn kunnen zaken onbedoeld door elkaar worden gehutst. Over het algemeen geen wereldprobleem lijkt ons, of zouden er mensen zijn die zich daar echt druk over gaan maken?

2 reacties

  1. Het is soms net alsof die “Emoji’s” nog compleet nieuw zijn en we 20 jaar geleden nog helemaal geen emoticons hadden die EXACT hetzelfde waren… En maar blijven aanpassen want niemand is ooit tevreden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *