Deze nieuwe feature krijgt Android 9.0 P toch (weer) niet

Android Oreo software fragmentatie
Het lukt Google maar niet.

Het is de verwachting dat we over enkele maanden in mei getrakteerd worden op enkele nieuwe features van het te verschijnen Android P, vermoedelijk PineApple. Een van de nieuwe functies voor Android 9.0 zou de langverwachte nachtmodus zijn. Hoewel vele fabrikanten hem zelf al toevoegen, blijft stock-Android achter op de concurrentie.

Aangezien de informatie over een nachtmodus in de Android Issue Tracker weergegeven stond, leek het een zekerheidje dat de nachtmodus wel aanwezig zou zijn. Helaas blijkt het tegendeel waar. In een update op het Android-forum van Reddit blijkt dat Google na pogingen in Android Marshmallow en Nougat het ook bij Android 9.0 niet is gelukt om een nachtmodus te implementeren.

De toevoeging van de nachtmodus lijkt een op een misverstand te duiden met het Android Open Source Project communicatieteam. Het blijkt slechts om een ’toggle’ (knop) voor ontwikkelaars te gaan, waardoor men makkelijker een nachtmodus kan testen voor bepaalde applicaties.

Een nachtmodus komt goed van pas wanneer je in een omgeving bent met weinig licht, zodat het felle licht geen pijn doet aan je ogen. Of wanneer je gewoon meer houdt van donkere kleuren. Bovendien is een donker thema veel energiezuiniger voor smartphone met OLED-schermen. Verdere features worden waarschijnlijk op het Google I/O 2018 bekendgemaakt, dat in mei plaatsvindt.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *