Deze nieuwe filmervaring gaat je verbazen

VR Film
Het studio team van Oculus is momenteel bezig een interactieve film te maken in virtual reality. Dit zorgt voor een totaal nieuwe vorm van ‘een filmpje kijken’.

Het Ocolus Story Studio team werkt aan Lost, een korte interactieve film die je bekijkt via de Ocolus Rift. Onder leiding van Pixar regisseur Saschka Unseld willen ze een film maken voor het grote publiek, waarvan de meeste nog geen ervaring hebben met virtual reality.

Met Lost hopen ze een wow-effect te creëren en mensen enthousiast te maken voor VR. Een film kijken in VR moet een bizarre ervaring zijn. Je sluit je af van de echte wereld en duikt in de film. 360 graden rond zit je dus in de film wat het een enorm intense ervaring moet geven. Je wordt niet afgeleid door je omgeving omdat je niets anders ziet. Bij een gewone film zie je alles door wat filmmaker wilt dat je ziet. En kijk je een film opnieuw zie je dezelfde beelden. Bij VR ben jij de cameraman en dus bepaal je helemaal zelf waar je heen kijkt en dat maakt de replay waarde een stuk groter.

Het hele project is nog in ontwikkeling en er wordt gebruik gemaakt van Ocolus eigen prototypes. Qua hardware moet er nog veel gebeuren om dit uit te kunnen brengen voor het grote publiek. Zo moet er bijvoorbeeld gekeken worden naar de resolutie zodat je geen pixels telt en alles nep lijkt. Het is dus nog even afwachten wat de recente ontwikkelingen gaan doen. Een filmpje van de Ocolus Story Studio vind je na de klik.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *